• Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

[Mutator] BotDetonator (white-listed)

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
I'm out of the loop anymore Ducky....Does the botdetonator still work?
Yes it still works. I have a new (beta) release though, but it has some issues, cos it interacts with the ReserverSlots mutator (and by that allowing clan members to have extra voting power). Hope to sort them out soon and expect to get it live within a couple of days.
 
Last edited:

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
A new version (revision 53) is now available. Please check the OP to find out about the changes and to download the newest version.
 

Blitzk.-Bob

FNG / Fresh Meat
Nov 19, 2011
1,122
7
0
Germany
www.twiladder.com
Hey Ducky, thanks for you hard work!

I have a problem, if i want to start the vote, it says "There must be at least 1 players on this server to enable...."

There were 6 Players on the server!


Looking forward to this!
 

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
Hey Ducky, thanks for you hard work!

I have a problem, if i want to start the vote, it says "There must be at least 1 players on this server to enable...."

There were 6 Players on the server!


Looking forward to this!


I wil take a look at this. It would help me if you could make a server log from this bug. You can enable the logging by:
  1. Log in as a server admin (web-admin) or as an in-game admin
  2. If web-admin, then go to the Managment Console and type:
    mutate BD Config bEnableLogging True
  3. If in-game admin, then open the in-game console with ~ and type:
    mutate BD Config bEnableLogging True
  4. Now start again a kick bots vote session
  5. Play out the round as normal (the enabled logging will be disabled after round end) and send me the server log file.
Please also send me your servers ROBotDetonator.ini file.

Many thanks in advance!
 
Last edited:

MasterShake

FNG / Fresh Meat
Sep 15, 2012
65
0
0
USA
www.81stee.com
If I missed this I am sorry, but I did not find if there was a way to have the bots automatically turn off for specific maps. We like Eagle's Nest and with it being so dark the bots "see" players when the players obviously can not see back. Playing without the bots makes the map so much better. However, our admins can't be on at all times and therefore can't be there to kick the bots. And people leave. I know there is the option for when the player count reaches a certain limit the bots are kicked, but that isn't a constant.

Also, I installed following the OP, yet in the WebAdmin under the Mutators section I am unable to edit this or any of the other mutators I have installed. It would be easier for me and some of my less PC savvy admins to be able to edit here. Did I mess up my install or is it manual only with the .ini file?

Thanks in advance.
 

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
If I missed this I am sorry, but I did not find if there was a way to have the bots automatically turn off for specific maps. We like Eagle's Nest and with it being so dark the bots "see" players when the players obviously can not see back. Playing without the bots makes the map so much better. However, our admins can't be on at all times and therefore can't be there to kick the bots. And people leave. I know there is the option for when the player count reaches a certain limit the bots are kicked, but that isn't a constant.
You can specify in the map cycle (web-admin) how the URL for each map should be.

  1. Open the web-admin and in the left pane you select Map Cycles
  2. Next click on the basic edit mode button
  3. You will now see the MAP URLs for all the maps in your map cycle. Add ?MinPlayers=0 to the maps on which you don't want to see any bots

Also, I installed following the OP, yet in the WebAdmin under the Mutators section I am unable to edit this or any of the other mutators I have installed. It would be easier for me and some of my less PC savvy admins to be able to edit here. Did I mess up my install or is it manual only with the .ini file?

Thanks in advance.
It's a none working feature in the web-admin.

Hey Ducky, thanks for you hard work!

I have a problem, if i want to start the vote, it says "There must be at least 1 players on this server to enable...."

There were 6 Players on the server!


Looking forward to this!
Found the bug and a new release is already at TWIs door waiting to get white-listed.
 
Last edited:

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
As of today a newer (white-listed) version is available. Details and download link can be found in the OP.

Changes (rev. 69):

  • The kick bots vote didn't work if the minimum required player count for voting was set to any value lower than 64.
    (Reported by Blitzk.-Bob and omniconsumer)
  • Bots would all be kicked from the same team if the NrOfBotsForHumans was set to any value higher than 2.
  • Added a none linear behavior to the NoOfBotsForHumans feature. Now a ratio can be added that will make more bots to leave if the number of players increases.
    (Partly based on a suggestion made by -=THOR=-)
  • Made use of the IColoredChat and IReservedSlots interfaces.
 
Last edited:

-=THOR=-

FNG / Fresh Meat
Sep 20, 2011
1,050
50
0
I've calculated an example with NrOfBotsForHumans (=1) interacts with NrOfBotsForHumansRatio (=1.0):

Code:
Players		Kicked Bots	Remaining Bots	Players+Bots
0		0		24		24
1		2		22		23
2		3		19		21
3		4		15		18
4		5		10		14
5		6		4		9
6		7		0		6
7		8		0		7
I love that feature :)
 
Last edited:

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
New white-listed version (rev 81) has been released.

What's new:

All configuration properties can now be edited directly from out of the web-admin interface. The settings can be found on the mutator page.

Details can be found in the OP.
 

omniconsumer

Active member
Jul 5, 2011
421
31
28
New York City
lmcgaming.com
Apologies, but I am having trouble understanding how to effectively use the NrOfBotsForHumansRatio
Nr Of Bots To Kick = NrOfBotsForHumans + (NrOfBotsForHumansRatio x Player Count) setting.

Currently, our server is set for NrOfBotsForHumans=2.0 , so its an even 2 bots for every 1 human that joins. If I wanted it to be a bit more dynamic at higher human player counts, what setting should I consider?

Should NrOfBotsForHumansRatio = 1.0 ?
 

ManicWombat

FNG / Fresh Meat
Jun 27, 2013
2
0
0
Bots always in server

Bots always in server

My rusty, tired butt can't seem to figure out how to have bots always in the server. Doesn't have to be the bots are playing the match. But, that say 38 bots with 2 empty (40 player server). Say 4 people join it kicks 2 bots, (36 bots, 4 players for example). Sry for the noob question, just rusty at running servers and tired lol
 

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
This is what i kinda want,
I want to keep bots on my server ,after a map change all the bots seems to disapear.Does this plugin keep the bots ingame with map changes ? even without players?.
The problem you describe is a configuration problem. The mutator won't solve that for you, because it honors the configuration that you use. You will need to dive into your server configuration files and command-line to figure out why the bots disappear. The server's Launch.log file can also give indications, because it shows the exact map URL each time the next map is loaded.
 

ManicWombat

FNG / Fresh Meat
Jun 27, 2013
2
0
0
Cool got it sorted, ty. I forgot to add the ?mutator=BotDetonator.BotDetonator to the map change. Have it set 1 for 1, but seems to kick 4 per that join lol. Not a big deal, just confused, and I have checked it. I just don't see what I goofed. Now, when you say command line for ?mutator=BotDetonator.BotDetonator, on the web-admin or in the server config? Also Thank You Ducky, very useful and cool mutator!
 

Paulchen Panzer

FNG / Fresh Meat
Dec 14, 2012
442
0
0
Hamburg
www.44id.de
Hi a few minutes ago it happend. We are running, ServerEx, Declutter and BotDetonator. Reserved Slots is deinstalled and no White Box in the Change map menu is there and no files are on the Server. So i wanted to open ServerEx and clicked wrong...you`ll guess...on BotDetonator. 16 or more where kicked. Could you fix this please??? I know it was my mistake but i`m asking you now cause you told me in one Thread that this only happens when one Mutator is not active but installed. Why has this been happend? Why Ducky??? I don`t know why this happend. But I
 

Ducky

Super Moderator
May 22, 2011
6,358
237
0
Netherlands
Hi a few minutes ago it happend. We are running, ServerEx, Declutter and BotDetonator. Reserved Slots is deinstalled and no White Box in the Change map menu is there and no files are on the Server. So i wanted to open ServerEx and clicked wrong...you`ll guess...on BotDetonator. 16 or more where kicked. Could you fix this please??? I know it was my mistake but i`m asking you now cause you told me in one Thread that this only happens when one Mutator is not active but installed. Why has this been happend? Why Ducky??? I don`t know why this happend. But I