• Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

Can't Walk

[3.SA]Koba

FNG / Fresh Meat
Sep 20, 2006
578
66
0
Dallas, TX
www.3rdShock.org
I recently built a new computer. When I started up RO ... all my keys worked but I couldn't walk. Can't walk in any direction but I can prone/jump/shoot ...etc.

I tried changing the buttons I had set for walking and a computer restart. That didn't help.

Then I tried deleting my user.ini and redorchestra.ini files then verifying game cache. That seemed to work.

But the next day, I had the same problem and this time deleting and re-downloading those files didn't help.

Help fixing this problem would be greatly appreciated.
 

Oldih

Glorious IS-2 Comrade
Nov 22, 2005
3,418
412
0
Finland
This might be random guesstimate, but are you sure your walking button is not conflicting with some other keys? E.G. your keyboard doesn't have issues with specific combination or pattern of buttons pressed down or so?
 

[3.SA]Koba

FNG / Fresh Meat
Sep 20, 2006
578
66
0
Dallas, TX
www.3rdShock.org
@ Zetsu: I also deleted the defaults when trying that out.

@ Oldih: I tried using the arrow keys instead of WSAD. and I also tried setting TGFH but no matter what keys I use (even keys that are verified working for other functions in game) I still have the same issue.

I tried deleting the whole system folder and validating. Hopefully, this fixes it.

update: that didn't help.

edit: here's my user.ini
http://www.fileshost.com/download.php?id=711105FE1
 
Last edited:

Major_Day

FNG / Fresh Meat
Feb 16, 2007
2,651
329
0
Glasgow, Scotland
You got a lot of keys binded to the same action, try removing all except the ones you really want.
A=StrafeLeft........................
B=ROMGOperation
C=ToggleDuck
D=StrafeRight........................
E=LeanRight
F=Deploy
G=ThrowMGAmmo
H=
I=ROIronSights
j=Taunt pthrust
K=Taunt asssmack
L=Taunt throatcut
M=BasePath 0
N=BasePath 1
O=ShowObjectives
P=
Q=LeanLeft
R=ROManualReload
S=MoveBackwards............................
T=Talk
U=VehicleTalk
V=SpeechMenuToggle
W=MoveForward.................................
X=SwitchFireMode
Y=TeamTalk
Z=Use
Alt=Prone
Attn=
Backslash=ThrowWeapon
Backspace=Jump
Cancel=
CapsLock=LookToggle
Comma=StrafeLeft......................................
CrSel=
Ctrl=Walking
Delete=Speak Local
Down=MoveBackward....................................
End=Speak Team
Enter=InventoryActivate
Equals=GrowHUD
Escape=ShowMenu
ErEof=
Execute=
ExSel=
GreySlash=
GreyStar=ShowVoteMenu
GreyMinus=
GreyPlus=speech VEHICLE 9
Help=
home=Speak Public
Insert=WriteToLog
LControl=
Left=StrafeLeft..................................
LeftBracket=InventoryPrevious
LShift=
Minus=ShrinkHUD
NoName=
None=
OemClear=
PA1=
PageDown=LookDown
PageUp=
Pause=Pause
Period=StrafeRight........................
Play=
Print=
PrintScrn=
RControl=
Right=StrafeRight.........................
RightBracket=InventoryNext
RShift=
ScrollLock=VoiceTalk
Select=
Semicolon=Taunt gesture_point
Separator=
Shift=Button bSprint
SingleQuote=Strafe
Slash=NextWeapon
Space=Jump
Tab=Type
Tilde=ConsoleToggle
Up=MoveForward..................
Zoom=
LeftMouse=Fire
MiddleMouse=ROIronSights
RightMouse=AltFire
MouseWheelDown=PrevWeapon
MouseWheelUp=NextWeapon
MouseX=Count bXAxis | Axis aMouseX Speed=2.0
MouseY=Count bYAxis | Axis aMouseY Speed=2.0
MouseZ=
NumLock=
NumPad6=speech VEH_ORDERS 5
NumPad5=speech VEH_ORDERS 2
NumPad4=speech VEH_ORDERS 4
NumPad3=speech VEH_ORDERS 8
NumPad2=speech VEH_ORDERS 3
NumPad1=speech VEH_ALERTS 0
NumPad0=speech VEH_ALERTS 3
NumPad7=speech VEH_ORDERS 8
NumPad8=speech VEH_ORDERS 1
NumPad9=speech VEH_ORDERS 9
NumPad9=StrafeRight..........................................
NumPadPeriod=
Joy1=Fire
Joy2=Jump
Joy3=AltFire
Joy4=Duck
Joy5=NextWeapon
Joy6=SwitchWeapon 2
Joy7=SwitchWeapon 3
Joy8=SwitchWeapon 4
Joy9=SwitchWeapon 9
Joy10=SwitchWeapon 0
Joy11=InventoryPrevious
Joy12=InventoryActivate
Joy13=MoveForward.....................................
Joy14=StrafeRight....................................
Joy15=MoveBackward....................................
 

Floyd

FNG / Fresh Meat
Feb 19, 2006
4,313
725
0
Waterproof
www.ro50pc.net
Are you overclocking your new computer?
Have you tried a different keyboard? Is it USB or PS/2?
If its USB, have you tried a different port?

I compared your user.ini to mine, but didn't see anything obvious.
I have no clue. I'm just tossing out dumb ideas that pop into my head.
I realize it works for other games....but....:confused:
I'm still leaning toward joystick related....... Joystick is not selected in the configuration screens anywhere?
 

[3.SA]Koba

FNG / Fresh Meat
Sep 20, 2006
578
66
0
Dallas, TX
www.3rdShock.org
I am not over-clocking my CPU.

My keyboard was* a PS2 and the walk keys worked when remapped to my mouse (which is USB) so I figured this might be an issue with my mobo not fully supporting PS2 keyboards.

I bought a USB keyboard and just got it today. And even with this new USB keyboard, I STILL can't walk D:
 

Floyd

FNG / Fresh Meat
Feb 19, 2006
4,313
725
0
Waterproof
www.ro50pc.net
At the risk of being politically incorrect and crass...
Sounds as if your game character is paraplegic. Perhaps he has seen too many battles.:p

I just tried checking the "enable joystick" box in my configuration file, but I can still walk/run, etc....

Dunno
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
he fixed it by formatting his computer. Its something hardware ish, perhaps a keyboard driver or something like sticky keys or whatever.

For what its worth in the eyes of a third person it looks as if the player with the keyboard issue is jittering. As in quickly moving forward a few centimeter and then automatically getting back. As if the key for forward is tapped infinitely fast so you actually do not move as you need to hold a key for that. Programs like teamspeak etc did however work.

Koba when he had the issue was able to bind his mouse to move forward regularly, so it got to be some sort of a keyboard setting or driver somewhere. When he dumped his ps2 keyboard (assuming the mobo's 2 in 1 ps2 port was crooked) for an usb one the issue still persisted.
 
Last edited:

Russ Schulke

FNG / Fresh Meat
Jun 30, 2006
165
45
0
57
NE Ohio
www.fireonthevolga.com
Hex on you!

Hex on you!

[3.SA]Koba, It’s because I put a hex on you!!!

You remember about 3 months ago you joined “StalingradKessel” as a Soviet combat engineer around the 10 minute mark. All three doors were intact and you asked “Why aren’t the doors blown” and about 5 different Soviet players voiced in and said “don’t blow the doors we are 21% ahead in reinforcements” and you replied “I will blow up what ever I want to.”

You did and we loss!

Note: Moderator, this is a 100% serious reply!!!



Russ
 
Last edited:

Pvt.pile

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
1,500
206
0
Sconnie Botland
*HD formatted and Windows xp installed again just d/l ing RO fingers crossed*

Right ta Zet, I can't believe I need to do a full reinstall again I just did one oh well I guess that's the way it goes sometimes.
 
Last edited:

[3.SA]Koba

FNG / Fresh Meat
Sep 20, 2006
578
66
0
Dallas, TX
www.3rdShock.org
I actually tried installing keyboard specific drivers when this problem occurred and that didn't help.

I also reinstalled all motherboard drivers - and RO/Steam which had no effect.

It seems like a full HD format is the only way to relieve the issue.

but one thing interesting here - is that both of us were using a brand new HD with a fresh install of windows. Something must have been borked in that initial install.

@ Shulk, I don't remember that incident but it sure sounds like me.
 
Last edited: