TotalConversion won't use my custom menu

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

Sent666

FNG / Fresh Meat
Jun 25, 2006
72
0
0
I created a total conversion using the mod support hierarchy. I have my default.ini and MyMod.ini in system folder of my mod. I have a folder with my code in it (only has MainMenu.uc for now). In my default.ini I specify to use this as my menu (MainMenuClass=MyCodePackage.MainMenu). I based my code around this tutorial: http://home.worldonline.co.za/~20017186/paragon/tutorials.html
However, when I try to change the background image with my own, I still get the same RO background. It seems like it can't find my package or something, it skips right over it. I didn't specify a GUIController in my default.ini like the tutorial said, but I'm pretty sure it will use ROGUIController, correct? This has been driving me mad! If you need more info, let me know. I'm stumped... :(
 

UncleDrax

FNG / Fresh Meat
Oct 13, 2005
1,494
60
0
Florida, USA
www.endoftheworldfor.us
Although I remember having to do that somewhere.. i started out at:
http://udn.epicgames.com/Two/ImprovedModSupport.html
and started with the sample mod (it does run on RO, but it doesn't really do anything...).. then just reverse-engineer yourself a new menu,etc.

What I recommend doing, and it's sloppy programming (but effective), is just put print statements in your code so you can tell what classes are in fact being called & executed. then just tail your log and trace it back.

If you haven't already, I highly recommend getting UnCodeX: http://wiki.beyondunreal.com/wiki/UnCodeX
If you've ever used JavaDocs, it's that but for UnrealScript.
 

Sent666

FNG / Fresh Meat
Jun 25, 2006
72
0
0
I put log() statements in one of my functions (I think it was InternalOpen), and when I looked through the logfile I didn't find it. So I'm guessing it didn't even find my source file. I'll try that sample mod, and UnCodeX to see if I can get it. Thanks!
 

Sent666

FNG / Fresh Meat
Jun 25, 2006
72
0
0
I tried the sample mod, and while it compiled correctly, I still get the same Red Orchestra main menu. It's not using MY menu for some reason. There isn't a menu where I have to select to use the mod or something, correct? I'm out of ideas!!! :(
 

worluk

FNG / Fresh Meat
Nov 21, 2005
2,226
85
0
pretty stupid question, sorry ;)

you use the -mod=myMod switch to start the mod, right?
 

Sent666

FNG / Fresh Meat
Jun 25, 2006
72
0
0
Yes, I've been using that. I didn't know if RO had a menu where I had to select my mod, then it would run. I'm trying to think of everything.
 

Xienen

Tripwire Alumni and Break Blocks Owner
Mar 26, 2007
1,678
431
0
www.greatergoodgames.org
I take it you're not attempting to derive from ROGUIController from your first post:

I didn't specify a GUIController in my default.ini like the tutorial said, but I'm pretty sure it will use ROGUIController

So, the question is, how are you attempting to make it load your background instead of ours?(I know I could weed this out from the tutorial, but my head hurts right now, sorry ;))

If you want to just send me every file that you have changed, I'd be happy to take a look at it.
 

ExoCet-NAW

FNG / Fresh Meat
Feb 17, 2006
436
32
0
I created a total conversion using the mod support hierarchy. I have my default.ini and MyMod.ini in system folder of my mod. I have a folder with my code in it (only has MainMenu.uc for now). In my default.ini I specify to use this as my menu

ok from what I understand you have to have the mymod.ini in your mymod folder base not the System folder as you have it.

try that and see if it works
 

No_Aim

FNG / Fresh Meat
Jan 7, 2006
13
0
0
Hm I've had some struggles with this sort of thing as of late but first check this link out: http://www.redorchestragame.com/forum/showthread.php?t=13035

So your directory looks like this MyMod\System\Default.ini and your Default.ini has only the mainmenu changed? But when you start your mod it seems to ignore it anyway? Hm hm when you fix that post it here I have the exact same problem :eek:

I'm hopping from one thing to another so pwetty post whatever you find if you beat me to the punch :)

*Edit another dur moment, if your case is the same as mine check over your package stuff
 
Last edited: