Server freezes after 10 seconds playtime

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/

porto123

FNG / Fresh Meat
Jul 4, 2009
1
0
0
I played Killing Floor just fine for about 1/2 months until 3rd July, i played it regularly with no problem until the 3rd of July, there were no changes in software or hardware configurations.

My router is a Thomson TG784. I reinstalled vista x64 to make sure it was clean from malicious software. I'm also 100% sure the firewall is properly configured. Every game i play has no related issue.

Sidenote: When i connect to a KF server now, my ping is 999 for half a second every 5 seconds for the 1st minute after connection.
 

Chucky

FNG / Fresh Meat
Jul 4, 2009
2
0
0
I really need to understand why the BT home hub is causing problems with this when no other game is (even in Beta) not having a problem.

Would you please explain if you can
 

banzaino

FNG / Fresh Meat
Jun 7, 2009
6
0
0
What is the BT home hub?
My modem: thomson fc.

Please note that I bought the game a while ago and that all was weel functioning before update...
 

Rotkeps

FNG / Fresh Meat
Jul 5, 2009
2
0
0
Router: Thomson TG585 v7

I have this problem also, I could reconnect when the game first game out to eventually get on a sever but since the July 2nd update it doesn't matter how many times I reconnect I always get the freeze 10-20 seconds in

Hope this gets fixed soon as I quite liked the look of the update :(
 

Ripper

FNG / Fresh Meat
Jul 7, 2009
1
0
0
I got the same problem, but i dont have a BT hub. I got a Thomson TG787.

Please tell me how to solve this problem and/or upgrade the software to be compatible with the Thomson Gateways seeing as there are more than me that are having trouble with them.
 

Xienen

Tripwire Alumni and Break Blocks Owner
Mar 26, 2007
1,678
431
0
www.greatergoodgames.org
It sounds like the Thomson line of Hubs/Routers are having the same issues as the BT Home Hub since the latest update. Can you guys with the Thomson products contact their technical support about the issue? We've already got the BT guys contacting their office.

Basically, we're trying to push them to update their hardware to be compatible with the traffic patterns of Killing Floor. It seems that BT and Thomson Hubs/Routers have issues with the way Killing Floor communicates with the servers and closes the connection on you guys.
 

banzaino

FNG / Fresh Meat
Jun 7, 2009
6
0
0
OK, and could you contact them too, as I'm supposed to be customer or something... no?
 

Xienen

Tripwire Alumni and Break Blocks Owner
Mar 26, 2007
1,678
431
0
www.greatergoodgames.org
We have already done so to both BT and Thomson. Each of them told us that they respond quicker when multiple people have a problem because they must prioritize. We all must do our part to get them to update their hardware or they may just simply ignore us.
 

chewmyheadoff

FNG / Fresh Meat
May 21, 2009
436
0
0
UK
bunnyhead.tk
I have this problem too. I had it since the first update I think, I can't remember it was a long time ago. It sort of comes and goes, and now its come back. I join a server and it seems fine until about 10 seconds later when everyone freezes or runs into walls. I have O2 broadband with an O2 router.
 

banzaino

FNG / Fresh Meat
Jun 7, 2009
6
0
0
Also why was it well functioning before??? You still must have changed something...
 

Xienen

Tripwire Alumni and Break Blocks Owner
Mar 26, 2007
1,678
431
0
www.greatergoodgames.org
We slightly altered the network usage pattern and it seems to have upset some of the Thomson routers that were seemingly working before. But as someone else has stated, there were problems with some Thomson routers from the beginning, this latest patch just pushed some other Thomson routers over the edge.
 

Snoopie

FNG / Fresh Meat
Jul 10, 2009
1
0
0
Im running a D-Link WBR-1310 with Tekksavvy DSL Internet (canada). Im getting this same issue - connect to any server (Ive tried 10 different servers) and I get lagged out after 10-20 seconds (all players move in spot, or run into walls, zombies start moving in place, cannot switch camera views - typical lag out issues)

http://www.dlink.com/corporate/worldwideoffices/?redirect=/default.aspx?source=support&url=/

Ive updated the firmwire, disconnected and reconnected the router/modem many times. I just purchased this game 3 days ago after having countless LAN fun at a friends to find that it doesn't work online :-(
 

lethalvortex

FNG / Fresh Meat
May 16, 2009
331
14
0
im having this problem now even wen i test my level. it seems to freeze i had to reboot my cpu 4 times so far havent had this before.!:( it happens on both my computers.
 

guidonline

FNG / Fresh Meat
Jul 13, 2009
1
0
0
I have bought the game a week ago.. A friend of me has the steam version and he also play the cracked (no-steam) version. I know it's illegal and i don't use it but what funny is is that when i connect to a cracked server with teh cracked version of the game he never freezed. But if i connect to the same cracked server with steam he freezed when i am playing 10 seconds. So ther is something other with the no-steam. Maybe we can find so a solution for the legal version of the game.

Maybe the problem is by steam?

I hope i don't get banned because i have used the cracked version to check the connecting problem. Sorry for my bad english..:D
 

Xienen

Tripwire Alumni and Break Blocks Owner
Mar 26, 2007
1,678
431
0
www.greatergoodgames.org
Unfortunately DEATH, this is not something that we can fix, this is a known problem with Killing Floor and a select few routers.

Also, please try Zetsumei's suggestion, if you could:

Can you guys that get disconnected try turning off Steam Friends before connecting to a server?
 

ecthilien

FNG / Fresh Meat
Jul 15, 2009
1
0
0
Dlink Router DI-604

Dlink Router DI-604

Im having about the same problem as previously described. I join a game and after about 10 seconds after I get in and move around my whole computer freeze up and I have to reboot with on-switch.

I bought the game last week and played without problems.
Im quite sure my system is not the cause..

ISP: Bredbandsbolaget 50mbit
Router: D-Link DI-604

CPU: Core i7 2,6ghz
RAM: 6gb 1333mhz
GPU: Radeon 4870 X2 2GB Ram
OS: Windows 7 64-bit (this is the only thing I can think of that might have something to do with the problems..but it still does not explain why the game worked just fine for a whole week)

I really want to play so I hope someone will find a solution soon!
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,458
1,433
0
33
Falmouth UK
If your computer completely freezes then its most likely a firewall (or unlikely in this case heat) issue.

If you use a software firewall try to remove ro & steam from the exeptions list and then adding it again. Sometimes when an exe gets update firewall programs think that its no longer the same program.