RO Server doesn't show up in ingame server browser

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/

Base21

FNG / Fresh Meat
Oct 21, 2011
41
2
0
Hello,

Recently a friend of mine and me started a server. It starts and runs rather fine, it's playable. However it does not show up in the main game server browser. This is frustrating as we want the server to be public. I've read the log and changed the ini a few times with no good luck about figuring out what is wrong and to get it to show itself.

Perhaps someone is able to tell what the fault is from previous experiences. Here's the serverlog:



chmod()/fchmod() catching active
Executing Class Engine.ServerCommandlet
Missing Class Class Editor.TransBuffer
Browse: ro-arad.rom?Name=ROPlayer?Class=Engine.Pawn?Character=G_Heer1?team=1?Sex=M?game=ROGame.ROTeamGame?MaxPlayers=32?Port=775 7
Sent ./crashlog-5651af653c6813ccf0ce8e15994c5c74.txt
Collecting garbage
Purging garbage
Garbage: objects: 52249->52248; refs: 691873
Failed to load 'Class ROGame.ROTeamGame': Failed to find object 'Class ROGame.ROTeamGame'
Failed to find object 'Class ROGame.ROTeamGame'
Failed to find object 'Class ROGame.ROTeamGame'
Game class is 'ROTeamGame'
STEAMAUTH : Steam auth system activation successful
Bringing Level ro-arad.myLevel up for play (20) appSeconds: 4.144030...
GameInfo::InitGame : bEnableStatLogging False
UdpServerQuery(crt): Port 7767 successfully bound.
Resolving master0.gamespy.com...
Defaulting to false
Defaulting to false
Webserver is not enabled. Set bEnabled to True in Advanced Options.
MaxPlayerRatio = 1.00
Resolved master0.gamespy.com (69.10.30.248)
UdpGameSpyUplink: Master Server is master0.gamespy.com:27900
UdpGameSpyUplink: Port 7768 successfully bound.
STEAMAUTH : Sending updated server details - Dawn-Server.de 0 | 32
STEAMAUTH : Connected to Steam Servers
Adding master server 208.64.200.52:27011
Adding master server 208.64.200.65:27015
STEAMAUTH : VAC Security Enabled
STEAMSTATS: Stats Are Now Enabled When Human Player Count > 16
STEAMAUTH : Disconnected from Steam Servers
STEAMAUTH : Connected to Steam Servers
STEAMAUTH : VAC Security Enabled
Open myLevel Fri May 9 08:06:16 2014 62.141.47.6:11482
Close TcpipConnection 62.141.47.6:11482 Fri May 9 08:09:37 2014
 

TheReplacement

FNG / Fresh Meat
Feb 4, 2014
29
0
0
Ditto, I was online night of July 15. All servers disappeared, then half appeared and hour later.
I looked in ~/Steam/logs/connection_log_7857.txt and see a bunch of these...

[2014-07-17 01:14:26] Log session started

[2014-07-17 01:14:26] [0,0] SetSteamID( [A:1:0:0] )
[2014-07-17 01:14:26] [1,1] Connect() starting connection (eNetQOSLevelLow, 208.111.133.84:27017, TCP)

[2014-07-17 01:16:33] [1,1] ConnectFailed('No Connection') (208.111.133.84:27017, TCP)
[2014-07-17 01:16:33] [0,0] StartAutoReconnect() will start in 3 seconds
[2014-07-17 01:16:36] [1,3] Connect() starting connection (eNetQOSLevelMedium, 69.28.145.172:27018, TCP)

[2014-07-17 01:18:44] [1,3] ConnectFailed('No Connection') (69.28.145.172:27018, TCP)
 

TheReplacement

FNG / Fresh Meat
Feb 4, 2014
29
0
0
Linux. Wonder if windows based boxes are faring better. Certainly looks from my logs like the multiple addresses in my log are pointing into limelight and going nowhere. I wiped my steam client and server files 2 days ago but that didn't help the advertisement. I would love to know what the ones that are connecting connect to and what differences they may have in the config. It's tough with so many different companies being involved to know where to go.
 
Last edited:

TheReplacement

FNG / Fresh Meat
Feb 4, 2014
29
0
0
Crossing my fingers it's a steam client update issue that is updated soon. I opened up a case 3 days ago with steam but ticket is sitting open with no response.
 

Skillz

Member
May 3, 2012
893
6
18
High Point, NC
www.skillzservers.com
Crossing my fingers it's a steam client update issue that is updated soon. I opened up a case 3 days ago with steam but ticket is sitting open with no response.

Well now that you mentioned that; I do seem to recall something.

The day I noticed all my servers stopped being populated according to GameTracker graphs I logged into my box and started updating the servers thinking they rolled out a new update and players couldn't connect to it.

For some reason I was forced to enter a Steam Guard Code when I did this when I haven't ever had to do it before except on the initial install months ago.

Maybe it might be related.