Problem Starting Game

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

zer0Saber

FNG / Fresh Meat
May 9, 2011
3
0
0
Hey there Team.

First off, very excited to play this game. I'm a big fan of DF type games, and awesome indie style stuff like this.

HOWEVER...

it won't load. I downloaded and installed it via Steam, and then when I tried to run, nothing happens. Initial startup installed the XNA framework, I believe, but subsequent startups simply get me to the "Installing, step [blank] of 2" and then crashes to desktop.


As I'm not sure of Steam's refund policy, I'd -really- like to get this game working before I decide to axe it. I love supporting developers, and want to play Dwarfs!?!

PC Specs:
OS: XP sp3
CPU: AMD Athlon 7750 Dual-Core
2.71GHz, 2.5GB RAM
Onboard RADEON 7200
 

Robin

FNG / Fresh Meat
May 3, 2011
84
6
0
Try going in to the steam folder\steamapps\common\dwarfs\depends\XNA\ an install the .msi file by hand. This should do the trick. The lunch the game again. :) hope it works for you!
 

zer0Saber

FNG / Fresh Meat
May 9, 2011
3
0
0
That didn't seem to do anything. Uninstalling XNA, reinstalling, then restarting Steam (after closing first) still has the same problem. I tried to run dwarfs.application in the /dwarfs/ folder, but it says "System Assembly Cache 3.5.0.0" required, if that helps. Also, trying to run the dwarfs exe manually tells me it doesn't detect Steam being installed. None of my other Steam apps do this :\
 

zer0Saber

FNG / Fresh Meat
May 9, 2011
3
0
0
Unfortunately, my error falls into the category of "Exhibit D: "..." or, The Peek-a-Boo of DOOM" and is unsolvable as of yet.

I guess I'll wait to see if anything comes up. Thanks for the timely response, though! I will post here with info when I have it.