[Error] Only one voice actor per team/other missing sounds

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

John Lackland

FNG / Fresh Meat
Sep 2, 2011
33
26
0
Runnymede
Greetings. I've created a thread on this in the past in the technical support forum, not long before another user created a thread detailing his own problem with this issue. Basically, I only hear one voice actor for the Germans and one for the Soviets. All of my Germans have a sort of deeper voice, more veteran than some (though not all) of the other voices. The only reason I figured out this wasn't intended was I could hear my friends game in the background while on mic with him, with his game quite clearly having far more voice variation.

I know I'm not alone in this issue now, but I wonder how many people have this, and how many more or less know it's a bug and not intended? Example, many might not have ever once heard the other voices and just assumed that was the way the game worked, so I'm curious if this thread will reveal any more with the bug.

Furthermore, if this bug is some odd rare occurrence for me and a minute amount of other people, can we expect this to get fixed or will we just have to deal with it since we're such a minority? I'm not trying to be insulting to TWI, rather, I recognize that an issue with a severe minority is unlikely to get fixed for reasonable (but frustrating) reasons.

The other missing sounds, by the way, is my "slow death" sound effect. I'm not sure what to call it, but it's when you get a kill/hear someone else get a kill and rather than the target dying instantly, you hear him crying in pain/choking on his own blood/etc. These are absent for me in multiplayer now though they weren't always and even weirder, they still work in singleplayer. I still hear the brief cries of pain before someone dies, but not the gruesome but satisfying ones.

My PC:

AMD Phenom II Quad Core 3.4ghz
4 gigs of ram
GeForce GT220 (crappy, I know, but it works well for some reason)
 
Last edited:

John Lackland

FNG / Fresh Meat
Sep 2, 2011
33
26
0
Runnymede
Another bump due to the recently released patch. I'd appreciate some sort of comment on this issue, at least. I understand if nobody knows what the issue is, but I've not seen TWI comment on this issue in any thread and its starting to become worrisome. Forgive me if I'm pessimistic.
 

PvtProperty

FNG / Fresh Meat
Jun 23, 2011
43
6
0
I have not found a way to fix the lack of death moans and other death sounds, but i did get all three voice actors back, give me a minute and i'll search for the solution i used
 

PvtProperty

FNG / Fresh Meat
Jun 23, 2011
43
6
0
I did this: go to My documents, My games and delete the red orchestra 2 file. i warn you, you'll have to redownload the file and therefore reconfigure all your settings, but it worked for me
 
  • Like
Reactions: John Lackland

Lavalampdrinker

FNG / Fresh Meat
Oct 30, 2009
175
14
0
OP i feel your pain. I have made posts about this everywhere but nobody seems to care (people are more worried about stats). It is easy to notice that there are missing sounds in multiplayer by just playing singleplayer.
 

John Lackland

FNG / Fresh Meat
Sep 2, 2011
33
26
0
Runnymede
I did this: go to My documents, My games and delete the red orchestra 2 file. i warn you, you'll have to redownload the file and therefore reconfigure all your settings, but it worked for me

Unfortunately it didn't work, but I thank you very much for the suggestion.

OP i feel your pain. I have made posts about this everywhere but nobody seems to care (people are more worried about stats). It is easy to notice that there are missing sounds in multiplayer by just playing singleplayer.

I'm moreso upset there's no word from TWI. I can understand why it wouldn't be a prioritized fix, but I at least want them recognize its an issue affecting more than one user. I wager it affects many more than just us, but alot of people probably dont realise its a bug if they had been playing with only one voice actor/no death howls to begin with.
 
Last edited:

Lavalampdrinker

FNG / Fresh Meat
Oct 30, 2009
175
14
0
I have not found a way to get all sounds back but I have found a way to recover some missing voices.

In your RoEngine.ini look for "SingleVoiceVariation" And set both to false.
 
  • Like
Reactions: John Lackland