• Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

[How Do I?] No servers showing up in the browser (final game)

Flogger23m

FNG / Fresh Meat
May 5, 2009
3,441
538
0
This is a copy/paste of my previous thread. However that was about the beta version. I am still having this issue in the current retail/finished version of the game.

I am only making this thread because the sticky above does allow me to reply:

http://forums.tripwireinteractive.com/showthread.php?t=57582http://forums.tripwireinteractive.com/showthread.php?t=57582

First I tried Solution 1. I can not seem to figure out how to download the latest Steam Beta. I am following this thread:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2052495http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2052495

I am looking under the Steam/Account tab and I can not see any Change... option. Just a "Change Password" or "Change Contact Email". I don't see how I am supposed to enable/download the beta builds?

I then tried Option 2 under Solution 1. I shut down steam, downloaded the files, set them to Read Only, and restarted Steam. This did not fix anything.

Finally I tried Solution 2. I have no filters selected but I am still not seeing any servers in the browser. I checked them all. Then opened up the filter area again and clicked apply, then unchecked them and clicked apply again. I clicked Refresh and Quick Refresh. Still no servers.

Considering everything in the thread above failed, what options am I left with?

Thanks for reading.
 

RK1Apocalypse

FNG / Fresh Meat
Aug 2, 2011
21
8
0
Same here. This was supposed to have been fixed since the Beta (i mean glorified demo) but nothing has changed.
 

Flogger23m

FNG / Fresh Meat
May 5, 2009
3,441
538
0
Looks like we are out of luck. :(

Now there is officially no way for me to join games. To make matters worse, there is no offline mode. I would at least enjoy playing against bots without ruining the campaign experience (due to the current bugs). This essentially leaves me with 10GB or wasted HDD space.

Is there any way to directly connect to an American realism server?

PS: Don't go into the RO2 Steam group looking for advice/a fix, because you'll get banned, rendering the game entirely unplayable.
 
Last edited:

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
Can you guys post your antivir, firewall, and router information. RO2 probably doesn't like some form of security, so it would be best to try and find out what.

For now try joining a game through steamfriends, most of you probably have someone playing the game just join through that for now.

Otherwise if you have an Ip at the ready open the console (~ or
 

Flogger23m

FNG / Fresh Meat
May 5, 2009
3,441
538
0
Firewall is set to allow RO2 and both Punkbuster programs (or whatever).

Antivirus = Microsoft Security Essentials. Not willing to disable anti virus for a single game.

Router = Belkin N750DB.

Punkbuster allowed to run when I first went into the server browser.

I have no friends who own RO2 anymore (they few that did refunded...). I can not find anyone to right click, join server anymore. Even when I did, the result was a laggy standard server. 300 ping is not my idea of fun.
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
can you try (even though it might not do anything) to remove RO2 from the firewall exceptions list and add it again. Sometimes patches make a firewall think its a different program.

Try temporarily running your router in DMZ mode, and see if you can obtain the serverbrowser then. (it is not adviced to keep running in dmz mode as the demilitarized zone means that all router protection is turned off).
 

Flogger23m

FNG / Fresh Meat
May 5, 2009
3,441
538
0
Neither of these suggestions helped. I already tried defragging and verifying the cache integrity.
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
Can you check the log of your router, they often go in DDOS attack protection mode with a big server list.

Perhaps your router log gives some information, at least you might be able to see some new info.
 

redcell98

FNG / Fresh Meat
Sep 14, 2011
5
0
0
I have tried all of the suggestions listed so far and have been unable to see any servers. Here is the security log from my router, a Belkin F5D8235-4.


System log:
Send Discover Packet => Sat Jan 1 00:00:12 2000

Get DHCP OFFER Packet => Sat Jan 1 00:00:12 2000

Send Request Packet => Sat Jan 1 00:00:12 2000

Get DHCP ACK Packet => Sat Jan 1 00:00:12 2000

Get IP Address 68.227.254.211 From DHCP Server => Sat Jan 1 00:00:13 2000

User Login From 192.168.2.15 => Tue Sep 13 18:30:23 2011

User Login From 192.168.2.7 => Tue Sep 13 21:09:52 2011


Security log:

security section is empty
 

redcell98

FNG / Fresh Meat
Sep 14, 2011
5
0
0
bump

would love to be able to play multiplayer considering that is why I purchased the game.
 

=GG= Mr Moe

FNG / Fresh Meat
Mar 16, 2006
9,797
890
0
54
Newton, NJ
My issue is similar, but I do have servers that show up in the browser. It is only after I click around on a few things or refresh more than a couple of times that the list comes up empty.

Restarting Steam and the game temporarily fixes the problem.
 

=GG= Mr Moe

FNG / Fresh Meat
Mar 16, 2006
9,797
890
0
54
Newton, NJ
True, I can click it, but when 0 servers show up, it is 0 servers across all of the choices including recently played and favorites and that seems weird.
 

Zcool31

FNG / Fresh Meat
Aug 30, 2011
20
3
0
I do see the server browser working normally when I first use it after opening the game. I'm able to pick a server and play on it. But when I leave that server and try to find another, I get the 0 servers as mentioned above. I remember this bug in the most recent beta version, but i figured they fixed it by now.
 

KarabinerKarl

FNG / Fresh Meat
Sep 11, 2011
11
0
0
I do see the server browser working normally when I first use it after opening the game. I'm able to pick a server and play on it. But when I leave that server and try to find another, I get the 0 servers as mentioned above. I remember this bug in the most recent beta version, but i figured they fixed it by now.
same here and i have download the masterserver files, but after playing on a server and return to the serverbrowser, all the servers are gone and the browser finds 0 servers