Low framerate with high end system

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

EvilAmericanMan

FNG / Fresh Meat
Nov 27, 2005
1,331
168
0
29
Palm Coast, FL
I reinstalled this game recently, (to find a whopping two servers that I would actually play on..) and since I have a good enough machine I maxed it all out...but I don't get a very good framerate. Its playable, but its not very fun playable. I like a very smooth and consistently high framerate otherwise I don't feel like I can play as well. With an older machine I tried maxing it out and had an uncomfortably low framrate so I lowered it, but my computer should have no problem.

Windows 7 32-bit (reformatting to 64-bit in a few days)
AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz
ASUS Radeon 6870 (from what I understand its overclocked a bit over a standard 6870 card)
8GB DDR3 1600 RAM (of course I can only use 3.2GB of it until I upgrade to W7 64-bit)
ASUS 22" 16:9 monitor (so I max out the resolution)

I can run Crysis 2, Civ V, Oblivion, Bad Company 2, Call of Pripyat maxed out and buttery smooth. Far Cry 2 has a little slowdown but its no as bad as this game. And its a much more advanced engine as well. So is there any indication of whats causing the lower framerates while maxed out? I know in the past that ATI cards had problems with bloom, a loong time ago, not sure if that got sorted out but I turned it off and it didn't do anything to help.
 
Last edited: