Killing flooor 2 will not start, goes to bug splat..

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/

Don Draper

Grizzled Veteran
Sep 6, 2011
830
432
63
Melbourne Australia
So i went to load KF2 afater ateast 7 months of not playing it.. but it faled to load.
I had removed the Sound card from the computer, but it does not seems to affect any other games..

I got the start up Log.. it looks like this..

Log: Log file open, 07/25/21 22:41:19
Init: WinSock: version 1.1 (2.2), MaxSocks=32767, MaxUdp=65467
Log: ... running in INSTALLED mode
DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Config\ConsoleVariables.ini
Init: Version: 10897
Init: Epic Internal: 0
Init: Compiled (64-bit): Jun 29 2021 15:30:52
Init: Changelist: 1532151
Init: Command line:
Init: Base directory: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\
[0000.27] Init: Computer:
[0000.27] Init: User:
[0000.27] Init: CPU Page size=4096, Processors=4
[0000.27] Init: High frequency timer resolution =14.318180 MHz
[0000.27] Init: Memory total: Physical=7.9GB (8GB approx) Pagefile=15.9GB Virtual=131072.0GB
[0000.38] Log: Steam Client API initialized 1
[0000.38] Log: Automatically setting Steam query port to 27015 (server port is 7777)
[0000.38] Log: Automatically setting Steam port to 20560 (server port is 7777)
[0000.55] Log: Steam Game Server API initialized 1
[0000.56] DevOnline: appSteamInit: Steam Game Server UID: 0
[0000.57] DevOnline: [EOS SDK] EOS Initialized
[0000.58] DevOnline: [EOS SDK] Platform Created
[0000.58] DevOnline: [EOS SDK] Setting Logging Callback ...
[0000.58] DevOnline: [EOS SDK] Logging Callback Set
[0000.58] Init: Presizing for 179220 objects not considered by GC, pre-allocating 0 bytes.
[0000.58] Init: Object subsystem initialized
[0008.77] Log: CachePaths() took 8.18 Seconds
[0008.80] DevDataBase: Connection to "Provider=sqloledb;Data Source=production-db;Initial Catalog=EngineTaskPerf;Trusted_Connection=Yes;Connection Timeout=2" or "10.1.20.20" failed
[0008.93] Log: TwD3d1xInfoInit: Acceptable DX11 adapter found
[0008.93] Log: Unknown GPU : Nvidia 0x13c2

[0008.93] Log: Adapter : NVIDIA GeForce GTX 970

[0008.93] Log: Vendor : Nvidia

[0008.93] Log: DeviceId : 5058

[0008.93] Log: SubSysId : 914560088

[0008.93] Log: Revision : 161

[0008.93] Log: DedicatedVideoMemory : 4043 MiB

[0008.93] Log: DedicatedSystemMemory : 0 MiB

[0008.93] Log: SharedSystemMemory : 4068 MiB

[0008.93] Log: DisplayCount : 1

[0008.93] Log: "\\.\DISPLAY1" : { "x" : 0, "y" : 0, "width" : 2560, "height" : 1600 }

[0008.93] Log: [AppCompat] Machine detected compatibility level: Composite: 3. CPU: 4. GPU: 3.
[0008.93] Log: [AppCompat] Previous detected compatibility level: Composite: 3. CPU: 4. GPU: 3.
[0008.96] Log: Found D3D11 adapter 0: NVIDIA GeForce GTX 970
[0008.96] Log: Adapter has 4043MB of dedicated video memory, 0MB of dedicated system memory, and 4068MB of shared system memory
[0008.98] Log: Found D3D11 adapter 1: Microsoft Basic Render Driver
[0008.98] Log: Adapter has 0MB of dedicated video memory, 0MB of dedicated system memory, and 4068MB of shared system memory
[0008.99] Log: Shader platform (RHI): PC-D3D-SM5
[0009.27] Log: [CROSSPLAY] FORCEREWRITE wrong [IpDrv.TcpNetDriver] AllowDownloads
[0009.47] Log: PhysXLevel : 0
[0009.47] DevPhysics: Initializing PhysX.
[0009.49] DevPhysics: PhysX initialized.
[0009.49] Init: WinSock: I am -PC (192.168.1.101:0)
[0009.49] Log: [FSocketWin::Bind] Binding to 0.0.0.0:9989
[0009.57] Init: XAudio2 using 'Speakers (High Definition Audio Device)' : 2 channels at 48 kHz using 16 bits per sample (channel mask 0x3)
[0009.64] Log: [ThreadAffinity] Number of hardware threads is 4. Setting thread affinity for game and render threads to share L2 cache
[0009.92] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Engine.INT
[0009.92] DevShaders: ... Loaded 2000 shaders (4 legacy, 0 redundant)
[0009.93] DevShaders: Verifying Global Shaders for PC-D3D-SM5
[0010.05] Critical: appError called: Failed to find file for package Core for async preloading.
[0010.05] Critical: Windows GetLastError: The system cannot find the path specified. (3)
[0012.76] Log: === Critical error: ===
Failed to find file for package Core for async preloading.

Address = 0x39014ed9 (filename not found) [in C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll]
Address = 0xb5628cd5 (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb55ddc05 (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb55bcccb (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb62558ad (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb6258ac6 (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb6257e9b (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb6257b0b (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb6257b7a (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb625f940 (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0xb68bce9f (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\killingfloor2\Binaries\Win64\KFGame.exe]
Address = 0x3b467034 (filename not found) [in C:\WINDOWS\System32\KERNEL32.DLL]
Address = 0x3b6e2651 (filename not found) [in C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll]
Address = 0x3b6e2651 (filename not found) [in C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll]

[0012.76] Exit: Executing UObject::StaticShutdownAfterError
[0012.77] Exit: Executing UWindowsClient::ShutdownAfterError
[0012.78] Log: appRequestExit(1)


Not sure what the issue is.. Can i fix this with out re-installing.. cause its 78gig reinstall.. i kind of want to avoid it.
 

s5yn3t

Grizzled Veteran
Sep 20, 2015
2,585
382
83
24
i see a mention of kernel32
Windows update can mess up drivers, so you might want to reinstall (or update) the latest nvidia driver and see if that works

If not, best bet would be re-installing the game....

you can also look around the pc knowledge base for the possible fixes for the game not launching.
 
  • Like
Reactions: Don Draper