[Tuning] If you hang/crash at the splash screen!

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

Che931

Member
Jun 22, 2012
491
0
16
Spain
Hello.

I have been playing without problem but now the game don
 

Attachments

  • Launch-backup-2013.01.14-00.10.46.log
    3.5 KB · Views: 0
  • unreal-v7258-2013.01.14-00.07.49.dmp
    403 KB · Views: 0

Norla

FNG / Fresh Meat
Jan 29, 2013
1
0
0
freezing

freezing

My issues (freeze pc in main menu) proably has to do with the "CD- Bridge of druzhina failed to download" ad on the top right corner of the screen. When I previously tried to download the map via the game as it was taking too long I pressed alt + f4 and downloaded map thru steam workshop. After that the game stopped working. Everytime time I start the game it freezes my pc right on the main menu. HELP.

I will like to add that I never had a single problem with the game since day 1. I even have the In b4 reset achiv in steam. I have a radeon hd 5xxx series pci video card. 4gb ram.
 

Attachments

  • Launch-backup-2013.01.29-20.17.15.log
    4 KB · Views: 0
Last edited:

Harb

FNG / Fresh Meat
Feb 16, 2006
1,419
811
0
London
My issues (freeze pc in main menu) proably has to do with the "CD- Bridge of druzhina failed to download" ad on the top right corner of the screen. When I previously tried to download the map via the game as it was taking too long I pressed alt + f4 and downloaded map thru steam workshop. After that the game stopped working. Everytime time I start the game it freezes my pc right on the main menu. HELP.

Make sure you unsubscribe from the map in the workshop. It will keep trying to download and failing every time you boot the game up otherwise.

You can do this via the workshop page for the map. Once you have unsubscribed yourself it should work :)
 

roflcopter1

FNG / Fresh Meat
Mar 4, 2013
2
0
0
Splash Screen Crash

Splash Screen Crash

For about 3 days my game has been crashing at the Splash screen. Originally the beta still worked but now that is crashing too. I've tried every solution on the Steam forums but none of them have worked and I still can't get the game to start. If you could help me I'd appreciate it.
 

r5cya

FNG / Fresh Meat
Jan 17, 2011
6,048
445
0
San Bruno, California
For about 3 days my game has been crashing at the Splash screen. Originally the beta still worked but now that is crashing too. I've tried every solution on the Steam forums but none of them have worked and I still can't get the game to start. If you could help me I'd appreciate it.
you might open a thread on the support forum. list your computer specs when you do.
 

Ngelo9657

FNG / Fresh Meat
Mar 21, 2013
1
0
0
Crashing at Splash

Crashing at Splash

Here are my logs:
Log: Log file open, 03/21/13 14:45:41
Init: Memory Profiling : Disabled
Init: WinSock: version 1.1 (2.2), MaxSocks=32767, MaxUdp=65467
Log: ... running in INSTALLED mode
Init: Version: 7258
Init: Epic Internal: 0
Init: Compiled (32-bit): Feb 26 2013 14:45:12
Init: Changelist: 641002
Init: Command line: -log
Init: Base directory: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Red Orchestra 2\binaries\win32\
[0000.10] Init: Computer: ANGELO-PC
[0000.10] Init: User: Angelo
[0000.10] Init: CPU Page size=4096, Processors=4
[0000.10] Init: High frequency timer resolution =2.923105 MHz
[0000.10] Init: Memory total: Physical=8.0GB Pagefile=16.0GB Virtual=4.0GB
[0000.18] Log: STEAMWORKS initialized 1
[0000.23] Init: WinSock: I am Angelo-PC (10.0.0.3:0)
[0000.23] Init: Presizing for 132448 objects not considered by GC, pre-allocating 0 bytes.
[0000.23] Init: Object subsystem initialized
[0000.25] DevDataBase: Connection to "Provider=sqloledb;Data Source=production-db;Initial Catalog=EngineTaskPerf;Trusted_Connection=Yes;Connection Timeout=2" or "10.1.20.20" failed
[0000.33] Init: OS stats:
[0000.33] Init: Windows 7 Service Pack 1
[0000.33] Init: Bit=64 bit
[0000.33] Init: RemoteDesktop=0
[0000.33] Init: Memory stats:
[0000.33] Init: Physical: 8174MB
[0000.33] Init: Virtual: 4095MB
[0000.33] Init: PageFile: 16346MB
[0000.33] Init: CPU stats:
[0000.33] Init: MeasuredPerformanceTime: 118.667 (stored result)
[0000.33] Init: Hyperthreaded: 1
[0000.33] Init: NumProcessorsPerCPU: 1
[0000.33] Init: NumLogicalProcessors: 4
[0000.33] Init: NumPhysicalProcessors: 8
[0000.33] Init: MaxSpeed: 3001
[0000.33] Init: CurrentSpeed: 3001
[0000.33] Init: CoresPerProcessor: 8
[0000.33] Init: IsOnBattery: 0
[0000.33] Init: BatteryLevel: -1
[0000.33] Init: Manufacturer: Intel
[0000.34] Init: CPUName: INTEL Pentium-III
[0000.34] Init: L1CacheSize: -1
[0000.34] Init: L2CacheSize: -1
[0000.34] Init: Architecture: x86
[0000.34] Init: GPU stats:
[0000.34] Init: VendorID: 000010DE
[0000.34] Init: DeviceID: 00001244
[0000.34] Init: DriverVersion: 9.18.13.1407
[0000.34] Init: DeviceName: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
[0000.34] Init: DriverName: nvd3dum.dll
[0000.34] Init: PixelShaderVersion: 3
[0000.34] Init: VertexShaderVersion: 3
[0000.34] Init: VRAMQuantity: 1024
[0000.34] Init: DedicatedVRAM: 977
[0000.34] Init: AdapterCount: 1
[0000.34] Init: SupportsHardwareTnL: 1
[0000.34] Init: GPU DeviceID not found in ini.
[0000.34] Init: Machine detected compatibility level: Composite: 4. CPU: 5. GPU: 4.
[0000.34] Init: Previous detected compatibility level: Composite: 4. CPU: 5. GPU: 4.
[0000.38] Log: Shader platform (RHI): PC-D3D-SM3
[0000.39] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\UnrealEd.INT
[0000.41] Log: PhysX GPU Support: ENABLED
[0000.51] Init: Initializing FaceFX...
[0000.51] Init: FaceFX 1.7.3.1 initialized.
[0000.54] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Launch.INT
[0000.55] Init: [ThreadAffinity] Number of hardware threads is 4. Setting thread affinity for game and render threads to share L2 cache
[0000.55] Init: Begin VerifyShaderSourceFiles
[0000.59] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\ROGame\Localization\INT\Engine.INT
[0000.59] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Engine.INT
[0000.59] Init: Finish VerifyShaderSourceFiles
[0000.59] Init: Begin GetGlobalShaderMap
[0000.61] DevShaders: ... Loaded 244 shaders (2 legacy, 0 redundant)
[0000.61] DevShaders: Verifying Global Shaders for PC-D3D-SM3
[0000.61] Init: Finish GetGlobalShaderMap
[0000.62] Init: Begin LoadStartupPackages
[0000.63] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Core.INT
[0000.79] DevConfig: GConfig::LoadFile associated file: ..\..\ROGame\Config\ROPlaylist.ini
[0000.91] DevShaders: ... Loaded 4885 shaders (0 legacy, 0 redundant)
[0000.93] DevShaders: Shader cache for Engine contains 176 materials (0 redundant)
[0000.98] DevConfig: G


---------------------------------
What happens is my game just crashes as soon as it finishes loading up the splash, the screen turns black as if it's going to start the game.. Then it just vanishes as if I just closed a game on steam, even the little popup box on steam shows up with the latest things on steam. I've tried verifying game files, deleting config, re installing game, updating punkbuster.. Nothing's worked.
 

DruidUK

FNG / Fresh Meat
Apr 2, 2013
1
0
0
Stroud UK
Splash Crash as of today

Splash Crash as of today

Haven't played since 28th March 2013 and now crash on each attempt to load at the splash or server screen.

Reinstalled etc etc and have attached log.

Servers are unusually empty..must be a global problem?

Cheers
 

Attachments

  • unreal-v7258-2013.04.02-16.36.12.dmp
    460.3 KB · Views: 0

chief043

FNG / Fresh Meat
Apr 2, 2013
2
0
0
Crashing... Never even played

Crashing... Never even played

I bought the game 3 days ago and I still haven't gotten to play. It freezes almost 3 seconds into the main menu.
 

Attachments

  • Launch.log
    3.3 KB · Views: 0
  • unreal-v7258-2013.04.01-14.34.49.dmp
    658.1 KB · Views: 0

r5cya

FNG / Fresh Meat
Jan 17, 2011
6,048
445
0
San Bruno, California
i bought the game 3 days ago and i still haven't gotten to play. It freezes almost 3 seconds into the main menu.
crash on main menu or splash screen (the one with the german soldier with his face covered with the assault rifle)? This thread is for splash screen crashes. Your dump file should go in the dump file thread. Not sure if anyone looks at them though.
You really should take a look at the "crashes at main menu" thread, or start your own thread if nothing in that thread helps you.
 

devOPS360

FNG / Fresh Meat
Apr 6, 2013
1
0
0
Game Crashes Verification Issue

Game Crashes Verification Issue

so i re-tried to verify the content via Steam and their's 1 file that wont verify consistently i don't know if any of you have this problem but I:confused: thought I'd throw it out there
 

Centurion311

FNG / Fresh Meat
Apr 6, 2013
1
0
0
Hope this helps

Hope this helps

Any help is appreciated.
 

Attachments

  • Launch-backup-2013.04.06-17.17.10.log
    1.5 KB · Views: 0

thejando

FNG / Fresh Meat
Apr 6, 2013
4
0
0
Been getting this problem for months now. I haven't been able to play since like October.
 

Attachments

  • unreal-v7258-2013.04.06-22.08.25.dmp
    220 KB · Views: 0
  • Launch-backup-2013.04.06-22.08.13.log
    4.2 KB · Views: 0

gabrieltenison

FNG / Fresh Meat
Apr 7, 2013
2
0
0
Please help! Whenever I open the game it opens the game then closes! Heres a log. Hope it helps.

Log: Log file open, 04/07/13 12:03:59
Init: Memory Profiling : Disabled
Init: WinSock: version 1.1 (2.2), MaxSocks=32767, MaxUdp=65467
Log: ... running in INSTALLED mode
Init: Version: 7258
Init: Epic Internal: 0
Init: Compiled (32-bit): Apr 3 2013 15:22:05
Init: Changelist: 641002
Init: Command line: -log
Init: Base directory: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Red Orchestra 2\binaries\win32\
[0000.11] Init: Computer: KRISTIANGABRIEL
[0000.11] Init: User: KristianGabriel
[0000.11] Init: CPU Page size=4096, Processors=4
[0000.11] Init: High frequency timer resolution =2.435917 MHz
[0000.11] Init: Memory total: Physical=5.8GB Pagefile=11.6GB Virtual=4.0GB
[0000.19] Log: STEAMWORKS initialized 1
[0000.22] Init: WinSock: I am KristianGabriel (192.168.1.14:0)
[0000.22] Init: Presizing for 132448 objects not considered by GC, pre-allocating 0 bytes.
[0000.22] Init: Object subsystem initialized
[0000.24] DevDataBase: Connection to "Provider=sqloledb;Data Source=production-db;Initial Catalog=EngineTaskPerf;Trusted_Connection=Yes;Connection Timeout=2" or "10.1.20.20" failed
[0000.28] Init: OS stats:
[0000.28] Init: Windows 7 Service Pack 1
[0000.28] Init: Bit=64 bit
[0000.28] Init: RemoteDesktop=0
[0000.28] Init: Memory stats:
[0000.28] Init: Physical: 5921MB
[0000.29] Init: Virtual: 4095MB
[0000.29] Init: PageFile: 11840MB
[0000.29] Init: CPU stats:
[0000.29] Init: MeasuredPerformanceTime: 110.038 (stored result)
[0000.29] Init: Hyperthreaded: 1
[0000.29] Init: NumProcessorsPerCPU: 1
[0000.29] Init: NumLogicalProcessors: 4
[0000.29] Init: NumPhysicalProcessors: 8
[0000.29] Init: MaxSpeed: 2501
[0000.29] Init: CurrentSpeed: 2501
[0000.29] Init: CoresPerProcessor: 8
[0000.29] Init: IsOnBattery: 0
[0000.29] Init: BatteryLevel: 98
[0000.29] Init: Manufacturer: Intel
[0000.29] Init: CPUName: INTEL Pentium-III
[0000.29] Init: L1CacheSize: -1
[0000.29] Init: L2CacheSize: -1
[0000.29] Init: Architecture: x86
[0000.29] Init: GPU stats:
[0000.29] Init: VendorID: 00008086
[0000.29] Init: DeviceID: 00000126
[0000.29] Init: DriverVersion: 8.15.10.2462
[0000.29] Init: DeviceName: Intel(R) HD Graphics Family
[0000.29] Init: DriverName: igdumdx32.dll
[0000.29] Init: PixelShaderVersion: 3
[0000.29] Init: VertexShaderVersion: 3
[0000.29] Init: VRAMQuantity: 192
[0000.29] Init: DedicatedVRAM: 192
[0000.29] Init: AdapterCount: 1
[0000.29] Init: SupportsHardwareTnL: 1
[0000.30] Init: GPU DeviceID found in ini: (3) Mobile SandyBrdige GT2+
[0000.30] Init: Machine detected compatibility level: Composite: 0. CPU: 5. GPU: 0.
[0000.30] Init: Previous detected compatibility level: Composite: 0. CPU: 5. GPU: 0.
[0000.32] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\UnrealEd.INT
[0000.35] Init: Initializing FaceFX...
[0000.35] Init: FaceFX 1.7.3.1 initialized.
[0000.37] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Launch.INT
[0000.38] Init: [ThreadAffinity] Number of hardware threads is 4. Setting thread affinity for game and render threads to share L2 cache
[0000.38] Init: Begin VerifyShaderSourceFiles
[0000.42] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\ROGame\Localization\INT\Engine.INT
[0000.42] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Engine.INT
[0000.42] Init: Finish VerifyShaderSourceFiles
[0000.42] Init: Begin GetGlobalShaderMap
[0000.44] DevShaders: ... Loaded 244 shaders (2 legacy, 0 redundant)
[0000.44] DevShaders: Verifying Global Shaders for PC-D3D-SM3
[0000.44] Init: Finish GetGlobalShaderMap
[0000.44] Init: Begin LoadStartupPackages
[0000.45] DevConfig: GConfig::Find has loaded file: ..\..\Engine\Localization\INT\Core.INT
[0000.64] DevConfig: GConfig::LoadFile associated file: ..\..\ROGame\Config\ROPlaylist.ini
[0000.76] DevShaders: ... Loaded 4885 shaders (0 legacy, 0 redundant)
[0000.78] DevShaders: Shader cache for Engine contains 176 materials (0 redundant)
[0000.84] DevConfig: GConfig::LoadFile associated file: ..\..\
 

lukap2

FNG / Fresh Meat
Apr 8, 2013
1
0
0
Help

Help

I can't play the game and i would really like to i hope you manage to find and workout the problem.Thanks in advance
 

Attachments

  • Launch.log
    3.2 KB · Views: 0

Doogerie

FNG / Fresh Meat
Apr 8, 2013
11
0
0
Reading
I had a problem where the game would bring up a Tripwire splash screen after my windows account mangier asked if I wanted to let steam make changes to my computer and it would just stop there.

if you get that probel clik the littel x in the top of windows account mangier alert and the game should run.

Good luck
 

JaySexy13

FNG / Fresh Meat
Apr 12, 2013
2
0
0
Freezing at the main menu

Freezing at the main menu

I hope you can find my problem... Log attachments are included
 

Attachments

  • Launch.log
    3.3 KB · Views: 0
  • Launch-backup-2013.04.12-14.44.41.log
    3.8 KB · Views: 0

darkroom0716

FNG / Fresh Meat
Apr 13, 2013
6
0
0
so i re-tried to verify the content via Steam and their's 1 file that wont verify consistently i don't know if any of you have this problem but I:confused: thought I'd throw it out there

I'm having this exact problem! Here's the log, since I'm not sure if my post actually went through or not. Hope you boys at Tripwire can help, my Mosin is getting rusty.
 

Attachments

  • Launch.log
    4 KB · Views: 0
  • Launch-backup-2013.04.13-18.09.47.log
    4 KB · Views: 0
  • Launch-backup-2013.04.13-18.09.58.log
    4 KB · Views: 0