[EOS Beta] Cannot connect to any server [fix for now at the top]

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

s5yn3t

Grizzled Veteran
Sep 20, 2015
2,539
363
83
24
Right now as i was in a squad of 3, i couldn't connect to any server.

In server browser: Pressed "join", nothing happens. (it's like pressing on a blank button)
Tried for a weekly and survival servers, nothing.

Matchmaking: it writes "Unable to find match", even if there are servers available for both weekly and survival (same deal with the Create match)

Fix for now:
In KFEngine.ini change
NetworkDevice=OnlineSubsystemSteamworks.IpNetDriverSteamworks
to
NetworkDevice=IpDrv.TcpNetDriver
 
Last edited:

Yoshiro

In Soviet Russia, Yoshiro is a cake
Staff member
Oct 10, 2005
13,176
3,992
113
Qa currently believes this to be a firewall/security issue.

Can you try removing and re-add ing kf2 to any allowed lists.
 

s5yn3t

Grizzled Veteran
Sep 20, 2015
2,539
363
83
24
Friend and i who run from 2 different type of connections (im on fibre and he's using 4G) still have the issue.
We did delete kf2 from firewall and let it create new entries: nothing
We tried making a custom inbound and outbound rule to let kf2 connect through firewall: nothing

Im on windows 7, running Avast as an AV ( But the entire steam folder is excluded from scanning, so it shouldn't touch kf2 as well)
Friend is on windows 10 using Win Defender as AV.
 

Yoshiro

In Soviet Russia, Yoshiro is a cake
Staff member
Oct 10, 2005
13,176
3,992
113
Friend and i who run from 2 different type of connections (im on fibre and he's using 4G) still have the issue.
We did delete kf2 from firewall and let it create new entries: nothing
We tried making a custom inbound and outbound rule to let kf2 connect through firewall: nothing

Im on windows 7, running Avast as an AV ( But the entire steam folder is excluded from scanning, so it shouldn't touch kf2 as well)
Friend is on windows 10 using Win Defender as AV.

Thanks, the QA team is trying to figure out what is happening here.
 

n1ouk

FNG / Fresh Meat
Sep 14, 2017
15
2
3
France
discord.gg
Can't connect on any beta servers too, on lan or on a public one.

Log:
Code:
[0286.87] NetComeGo: Open TheWorld  192.168.1.42
[0311.88] DevOnline: Sending out playfab request to url Server/RefreshGameServerInstanceHeartbeat with data: {"LobbyId":"11973599433391446903"}
[0312.68] Log: Got JSON response from URL Server/RefreshGameServerInstanceHeartbeat: {"code":200,"status":"OK","data":{}}
[0371.91] DevOnline: Sending out playfab request to url Server/RefreshGameServerInstanceHeartbeat with data: {"LobbyId":"11973599433391446903"}
[0372.91] ScriptLog: (TW TAKEOVER LOG) KFGameInfo.CheckServerUnlock 1 - GetNumPlayers(): 0
[0372.91] ScriptLog: (TW TAKEOVER LOG) KFGameInfo.CheckServerUnlock 2 - Playfab: PlayfabInterface_0
[0372.91] ScriptLog: (TW TAKEOVER LOG) KFGameInfo.CheckServerUnlock 3 - IsLockedServer(): False (bUsedForTakeover: True, bAvailableForTakeover: True)
[0372.91] Log: Got JSON response from URL Server/RefreshGameServerInstanceHeartbeat: {"code":200,"status":"OK","data":{}}

Nothing after that.
OS: Win 10
 

Yoshiro

In Soviet Russia, Yoshiro is a cake
Staff member
Oct 10, 2005
13,176
3,992
113
Can both of you @n1ouk and @s5yn3t can you:

In KFEngine.ini change
NetworkDevice=OnlineSubsystemSteamworks.IpNetDriverSteamworks
to
NetworkDevice=IpDrv.TcpNetDriver
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Patros and n1ouk

Yoshiro

In Soviet Russia, Yoshiro is a cake
Staff member
Oct 10, 2005
13,176
3,992
113
First report back that this has worked.
 

s5yn3t

Grizzled Veteran
Sep 20, 2015
2,539
363
83
24
Yep that works.
Can connect through the browser and with MM (solo or with a squad)

Only inconvenience now is that on a fresh launch of kf2, the game takes quite a while to load up my savefile (one time it just failed to do that). When restarting game it loads up my progress immediately.