C++ Runtime Error After Newest Update

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/
  • Weve updated the Tripwire Privacy Notice under our Policies to be clearer about our use of customer information to come in line with the EU General Data Protection Regulation (GDPR) rules that come into force today (25th May 2018). The following are highlights of our changes:


    We've incorporated the relevant concepts from the GDPR including joining the EU and Swiss Privacy Shield framework. We've added explanations for why and how Tripwire processes customer data and the types of data that we process, as well as information about your data protection rights.



    For more information about our privacy practices, please review the new Privacy Policy found here: https://tripwireinteractive.com/#/privacy-notice

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
if you got a fresh copy of xp.

Make sure you update your directx version to the latest revision! (just incase you dont get it by auto updates old dx versions can give gpf errors!)

And that your vidcard drivers are up to date (which i presume you downloaded when you installed windows)
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
Everybody getting the GPF c++ runtime errors.

Everybody getting the GPF c++ runtime errors.

Ok if you got a dx8 ish vidcard try the following:

In your redorchestra.ini (located in the steam\steamapps\common\red orchestra\system folder)

Look for:
[WinDrv.WindowsClient]
blablallbaa
Bloom=True

And under the direct3d 9x renderer disable anistropic filtering and aa

set that bloom setting to false then try again.

If that doesn't work try the following:

change:
RenderDevice=D3D9Drv.D3D9RenderDevice
;RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
;RenderDevice=PixoDrv.PixoRenderDevice

to
;RenderDevice=D3D9Drv.D3D9RenderDevice
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
;RenderDevice=PixoDrv.PixoRenderDevice


If this doesn't work for you, you got the runtime error I'm interested in.
Can you guys post specs of your system and try the following things

Verify the integrety of the game cache
(and if you can afford the bandwidth try a total clean installment of the game from scratch)

Close down steam and delete the clientregistry.blob in the main steam folder (when loggin in you will need to reenter your username and password)

Update to the latest directX version on your system.

Clean your old videocard drivers (crapcleaner/drivercleaner) and update to the latest WHQL drivers out at the moment.

After all this stuff and the game still doesn't work plz post all info you can find (upload log files as attachment) and post system specs :D. I want to see if there is a connection between the systems so the more info the easier it could be to find the error.
 
Last edited:

yurithecommie

FNG / Fresh Meat
Aug 30, 2007
3
0
0
Specs

Specs

Ok, i tried all the stuff you said, reinstalled steam 2 times, RO 4 times, etc. It workd fine before the patch. What should i post ofr you?
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
do you have log files in your redorchestra system folder in

steam\steamapps\common\red orchestra\system

anyway so changing the render paths didnt work with that 9250? did you try openGL aswell?\

Anyway sleepy time i'll check back later.
 

D-Es-C-H

FNG / Fresh Meat
Oct 15, 2006
122
7
0
I uninstalled and reinstalled the game and tried everything you suggested, again. Same result.

But this bothers me. The text in my redorchestra.ini file doesn't seem to be the same as the text in the zippped file you sent me. Mine says:

[WinDrv.WindowsClient]
WindowedViewportX=640
WindowedViewportY=480
FullscreenViewportX=800
FullscreenViewportY=600
MenuViewportX=640
MenuViewportY=480
Brightness=0.800000
Contrast=0.700000
Gamma=0.800000
UseJoystick=False
CaptureMouse=True
StartupFullscreen=True
ScreenFlashes=True
NoLighting=False
MinDesiredFrameRate=35.000000
AnimMeshDynamicLOD=0.0
Decals=True
Coronas=True
DecoLayers=True
Projectors=True
NoDynamicLights=False
ReportDynamicUploads=False
TextureDetailInterface=Normal
TextureDetailTerrain=Normal
TextureDetailWeaponSkin=Normal
TextureDetailPlayerSkin=Normal
TextureDetailWorld=Normal
TextureDetailRenderMap=Normal
TextureDetailLightmap=UltraHigh
NoFractalAnim=False
ScaleHUDX=0.0
MouseXMultiplier=1.000
MouseYMultiplier=1.000
UseSpeechRecognition=True
WeatherEffects=True
DrawDistanceLOD=1.0

The same section in the zipped file you sent me says:

[WinDrv.WindowsClient]
MenuViewportX=800
MenuViewportY=500
UseJoystick=False
CaptureMouse=True
ScreenFlashes=True
AnimMeshDynamicLOD=0.000000
ScaleHUDX=0.000000
MouseXMultiplier=1.000000
MouseYMultiplier=1.000000
UseSpeechRecognition=False
Bloom=True
WindowedViewportX=780
WindowedViewportY=598
FullscreenViewportX=1920
FullscreenViewportY=1200
Brightness=0.900000
Contrast=0.800000
Gamma=0.850000
StartupFullscreen=True
NoLighting=False
MinDesiredFrameRate=35.000000
Decals=True
Coronas=True
DecoLayers=True
Projectors=True
NoDynamicLights=False
ReportDynamicUploads=False
TextureDetailInterface=Normal
TextureDetailTerrain=UltraHigh
TextureDetailWeaponSkin=High
TextureDetailPlayerSkin=High
TextureDetailWorld=UltraHigh
TextureDetailRenderMap=UltraHigh
TextureDetailLightmap=UltraHigh
NoFractalAnim=False
WeatherEffects=True
DrawDistanceLOD=1.000000

As you can see, the two are not the same at all. Mine doesn't even have a line for 'bloom'. And this, like I said, is after a complete reinstallation. What gives?
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
my ini file is from the beginning of the game. So some orders of things inside could be different. And the game adds things when it detects it.
 

Dheepan

FNG / Fresh Meat
Hey so how about next patch TWI doesn't **** everyones ini file? Seriously I really don't want to spend an hour troubleshooting and reading lines of my ini file looking for AA and AF that I would never had enabled. As of now the game is broke running for me with direct9 which basically means I have to run it with 10-15 less FPS. Awesome.
 

CharlieSurf

FNG / Fresh Meat
Oct 29, 2006
3
0
0
New York City
C++ Runtime Error After Newest Update

:mad: I get a C++ runtime error "redorchestra.exe requested the application terminate it in an unusual way"

Anyone else having this issue?

HELP PLEASE
 

kasperle

FNG / Fresh Meat
Aug 31, 2007
4
0
0
Ok if you got a dx8 ish vidcard try the following:

In your redorchestra.ini (located in the steam\steamapps\common\red orchestra\system folder)

Look for:
[WinDrv.WindowsClient]
blablallbaa
Bloom=True

set that bloom setting to false then try again.

If that doesn't work try the following:

change:
RenderDevice=D3D9Drv.D3D9RenderDevice
;RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
;RenderDevice=PixoDrv.PixoRenderDevice

to
;RenderDevice=D3D9Drv.D3D9RenderDevice
RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice
;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
;RenderDevice=PixoDrv.PixoRenderDevice

This worked for me, thank you very much man.
 

yurithecommie

FNG / Fresh Meat
Aug 30, 2007
3
0
0
ALright. I tracked down the redorchestra.exe file on my comp, and it told me that it couldnt run because it couldnt find the steam.dll file. It said that a reinstallation may solve the problem. Could steam.dll be the problem?
 

Zetsumei

FNG / Fresh Meat
Nov 22, 2005
12,459
1,433
0
32
Falmouth UK
if you run from the exe it will need steam.dll but why do you want to run redorchestra.exe from there just launch it within steam. ;o (you can crab a copy of steam.dll from your main steam folder and mess around with bots offline)

I said RedOrchestra.ini a ini file is a configuration file that can be opened with notepad. In there you can change some settings and then normally launch ro from inside steam. And hopefully it will work now.
 
Last edited: