ATI Users Still boned?

  • Please make sure you are familiar with the forum rules. You can find them here: https://forums.tripwireinteractive.com/index.php?threads/forum-rules.2334636/

TheAngelKing

FNG / Fresh Meat
Aug 23, 2011
156
64
0
I've posted about a thousand times on this issue, and was really excited to see the "client optimization" in the patch notes.

However upon startup, the issue is still present. 260-300 FPS on the main menu.
15-30 FPS in game.

Quite a few people have not been able to play the Beta at all yet after trying ALL workarounds/help posts in the support section. People that have amazing high end rigs.

Why has this not been fixed yet?

Will we be able to play the game we pre-ordered at launch?

I would post my system specs or upload my dxdiag file if I thought it would help.(again) However nothing concrete has been told to us on this issue and quite frankly i'm inclined to believe that launch time is gonna roll around and I will be stuck with my head in the sand, or with the frustration this is causing the community my head might as well be up my ***.
 

Qweets

FNG / Fresh Meat
Jul 13, 2007
443
221
0
ATI here as well, just tried with crossfire off, had 90ish fps high/ultra gonna try and see if crossfire works now :D
 

Qweets

FNG / Fresh Meat
Jul 13, 2007
443
221
0
I've posted about a thousand times on this issue, and was really excited to see the "client optimization" in the patch notes.

However upon startup, the issue is still present. 260-300 FPS on the main menu.
15-30 FPS in game.

Quite a few people have not been able to play the Beta at all yet after trying ALL workarounds/help posts in the support section. People that have amazing high end rigs.

Why has this not been fixed yet?

Will we be able to play the game we pre-ordered at launch?

I would post my system specs or upload my dxdiag file if I thought it would help.(again) However nothing concrete has been told to us on this issue and quite frankly i'm inclined to believe that launch time is gonna roll around and I will be stuck with my head in the sand, or with the frustration this is causing the community my head might as well be up my ***.

while in game open your console with ~ and type umbra culling and press enter, it should give you like 20 fps
 

Colt .45 killer

Grizzled Veteran
May 19, 2006
3,996
775
113
the 6990 is itself a dual gpu card, Afaik TWI is in contact with AMD about some problems the drivers have with the game. I'm running a 4870x2 2 gig and it runs buttery smooth.

Catalyst control updated within the last 30 ish hours ( or atleast I got a reminder within the last two days ), you could try updating your drivers just incase...


I wouldnt say this is ATI users are boned, just a few ATI based cards that have some issues with the game and its being worked on.
 

TheAngelKing

FNG / Fresh Meat
Aug 23, 2011
156
64
0
It's not just crossfire issues. Single GPU AMD Cards are having problems still too. I'm talking 15 FPS bad.

Not to mention the high Nvidia cards.....
 

CapitalistDog

FNG / Fresh Meat
Aug 31, 2011
36
3
0
i get like 20-35 fps with mostly high settings.

I have...

AMD Phenom 2 Processor, Quad-Core @ 3.0ghz
4gb Ram
ATI Radeo HD5770, overclocked.
 

Apex.

FNG / Fresh Meat
Aug 22, 2011
378
162
0
im on a phenom II x2 duel core.. how are people with quads getting lower framerates.. it can't be the game, it has to be something on the client side.
 

fredkruge

FNG / Fresh Meat
May 19, 2009
274
47
0
Canada
I have an e8400, oc'ed to 4.2 ghz
sapphire toxic 5850
4gb of RAM

I run the game at 1920x1080 medium settings with high textures and I get 40-50fps. Except on barracks during an arty strike with 64 players....
 
Last edited:

toxic-sky

FNG / Fresh Meat
Aug 2, 2011
68
4
0
I've posted about a thousand times on this issue, and was really excited to see the "client optimization" in the patch notes.

However upon startup, the issue is still present. 260-300 FPS on the main menu.
15-30 FPS in game.

Quite a few people have not been able to play the Beta at all yet after trying ALL workarounds/help posts in the support section. People that have amazing high end rigs.

Why has this not been fixed yet?

Will we be able to play the game we pre-ordered at launch?

I would post my system specs or upload my dxdiag file if I thought it would help.(again) However nothing concrete has been told to us on this issue and quite frankly i'm inclined to believe that launch time is gonna roll around and I will be stuck with my head in the sand, or with the frustration this is causing the community my head might as well be up my ***.

ive got

amd 1090t back edition
amd asus 6870
4gb gskill ram

No problems at all on my end on high settings 60-90 fps
on Ultra 40-60 fps

do you have FPS smoothing on?
What about hardware physics?
 

gimpy117

FNG / Fresh Meat
Sep 6, 2011
527
111
0
30
Michigan
sounds like it will be time to put the old 4850 1GB out to pasture soon...oh well it will soldier on till Christmas I'm betting.
 
  • Like
Reactions: DasFist