Tripwire Interactive Forums

Go Back   Tripwire Interactive Forums > Red Orchestra: Ostfront 41-45 Forums > Technical Support > Red Orchestra Support

Red Orchestra Support Having Trouble Getting Red Orchestra To Run Right? Go Here For Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #61  
Old 07-02-2008, 07:26 PM
[WOLF]Biskit's Avatar
[WOLF]Biskit [WOLF]Biskit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 28
Default

Thanks for your reply decided i don"t like Crossover seemed like my wine install ran better .
Running wine 0.9.59 on Mint 5 and a 7900gs it runs pretty damm good.
And i have the latest nvidia drivers installed.
Reply With Quote
  #62  
Old 07-03-2008, 03:11 AM
Sidus Preclarum's Avatar
Sidus Preclarum Sidus Preclarum is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Civitas Osismorum
Posts: 683
Default

Quote:
Originally Posted by Borat View Post
My best advice for this is: I am assuming you are using an nVidia graphics card... you need to use the latest driver 173.xxx (can't remember exactly). There was a bug in the previous versions which corrupted some textures. I got this when playing the Mod.
thanks for the tip, I'm indeed using automatically installed 169.XXX drivers, didn't know they were others... Will try the 173...
__________________
A.K.A. Von Apfelstrudel.
Reply With Quote
  #63  
Old 07-19-2008, 12:17 AM
L_L L_L is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 36
Default

Hello

How is the status of playing RO in WINE 1.1.1? The RO entry in appDB need a update. Also there is something
called Advocate in the Codeweavers service, URL:

http://www.codeweavers.com/compatibility/advocate_overview


This way Crossover Office is free!

Comment your experience.

Last edited by L_L; 07-19-2008 at 12:18 AM.
Reply With Quote
  #64  
Old 07-27-2008, 07:57 AM
FelixB FelixB is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Default Red Orchestra with wine 1.1.0/1.1.1

Hi

I saw this thread a few days ago and decided to try Red Orchestra with an up to date wine version. first I had some problems in the opengl mode and so tried to switch to DirectX 9.0 mode. And it seems to work! Im using the following config file: http://www.felix-b.info/download.jsp...dOrchestra.ini
NVIDIA driver version is 173.14.09. I sucessfully played some hours (still with the mouse patch) with wine 1.1.0 and 1.1.1
Reply With Quote
  #65  
Old 08-06-2008, 11:36 AM
Wrona Wrona is offline
On Vacation
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland, Warsaw
Posts: 10
Default

Hi!
I used the patch and a small tutorial from http://fxlegrand.free.fr/index.php?page=ro_en and it worked just great
I submitted a test result (gold) to Wine AppDB.

Linux Mint Elyssa 5.1 (32bit), Wine from repo
Reply With Quote
  #66  
Old 08-18-2008, 03:14 PM
L_L L_L is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 36
Default

There is a new How-to in the Wine RO appdb entry!

Also there is a X.org performance trick in the Ubuntu forums. Maybe this will help playing RO in linux.

We need a diferent linux thread in this forums, one that reflects the use of Wine, Cedega and CrossOver Office for RO.
Reply With Quote
  #67  
Old 09-05-2008, 04:56 AM
baroncapone baroncapone is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default

Hi Guys,

I was wondering if anyone could help me. I'm using Crossover Games for Mac, the game itself runs like a dream on my Alu Intel iMac (Mac OS 10.5.4, CrossOver Games 7.1.0), the only real downside is that the mouse doesn't focus/stay in the window during gameplay. If I were to move the mouse to the right to look right, the mouse would eventually step outside of the window and would disallow me looking further than that point, almost as if the mouse wasn't completely focused into the window. Does anyone know how I can fix this? There is a mouse patch for linux (wine), but unfortunately none for unix Mac Os 10.5.4.

Any help would be greatly appreciated.

Have a nice day.

Kind Regards,
Baron
Reply With Quote
  #68  
Old 09-07-2008, 01:18 PM
L_L L_L is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 36
Default

baroncapone

Codeweavers CrossOver Games, share the same code base with WINE; then they share some bugs, in particular this one -the issue that afect runing RO in CrossOver Games 7.1.0-:

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=6971

The target milestone for this issue is WINE 1.2.0, so you will have to wait the launch of this build and the integration of the WINE code base in Games.

Also you can try installing a Linux distribution in your system or try to install WNE on MacOSX; follow this guide:

http://wiki.winehq.org/MacOSX/Installing
Reply With Quote
  #69  
Old 12-19-2008, 01:00 PM
Yellowbelly Yellowbelly is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 56
Default

I got RO up and running finally. Had to set to open gl and then take out full screen start up. I get the white menu boxes and stuff too. I put in a bunch of code like: wine askljdflaksdjfa/sdkfjasd/lkfjasf;ads but I don't know if that helped the process. When I installed steam via wine 1.1.10, I had the scroll bars but now they went away. Unfortunately for RO, I have some weird mouse thing. I have like invisible walls everywhere when I try to move the mouse. They actually have a bug report on it but it didn't work for me or I didn't do something right because they assume EVERYONE knows how to do everything in linux: http://appdb.winehq.org/objectManage...TestingId=8374
I got that mouse patch but I couldn't get it in the directory or something. I don't know how it works.

Is installing dod or Portal this bad? Also, is there anyway to get the scroll bars back?
Reply With Quote
  #70  
Old 05-01-2009, 12:29 PM
Major_Minor Major_Minor is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Default VERY confused Linux NEWB

HELP!!!!!

I am brand new to linux because my WindowsXP machine refuses to run windows any longer, so a friend loaded Ubuntu 8.04 on my box. I have followed the instructions in this thread to install, trying both the Wine approach and the Cedega approach. And I can not get either one to work. I have had the best luck with Cedega, getting all the way to the loading map screen before it just sits there accessing my hard drive. But I have not been able to make the ini changes list because everytime I change something I get a critical error that crashes the game install. I have the latest Nvidia driver installed (I think), but when I change the ini to OpenGL the critical error says I have no video driver. Do I need to install something to get OpenGL on my computer? Any and all help would be VERY appreciated by this newb.

Computer:
Sony Vaio w/ AMD 2GHz processor, 1M Ram, Nvidia 5200 vidoe card with 128M Ram. (Yes it is OLD, but it was running RO just fine).


I MISS MY RO!!!!!
Reply With Quote
  #71  
Old 07-24-2012, 04:35 AM
Laurawing Laurawing is offline
On Vacation
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Default

Perfect piece of writing rich in information. I have been looking for such a post for a long time. Thanks again. Regards
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2014, Tripwire Interactive, LLC