Tripwire Interactive Forums

Go Back   Tripwire Interactive Forums > Red Orchestra: Ostfront 41-45 Forums > Technical Support > The Bug Report

The Bug Report Found Any Bugs, Glitches Or Inaccuracies? Report Them Here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-09-2012, 08:22 PM
bpb101 bpb101 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default The Great Linux beta Bug Thread

Everybody just post linux beta bugs here.

Just played it a sec ago and a notices a few problems. One is problems with steam over lap - Sometime , it dosent work.

Also , Rat 5 mouse dosent work well. mouse 7 maps as middle mouse But i think this might be the mouse problems as it never worked with linux really


Have to say , looks well . lack of severs is a big thing - could only see 3. Ill check my windows partition now to make sure its not a bug

Last edited by bpb101; 11-09-2012 at 08:23 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2012, 03:08 PM
TheRoot TheRoot is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default scope bug

I noticed that the image through the scope is often corrupted.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2012, 06:49 PM
TheRoot TheRoot is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default

The scope issue seems to be resolved for me by setting the scope image to 'textured' instead of 'high' in the options menu. The performance is not quite as good as I would have expected on my notebook with a Radeon hd6750m, but I have been having quite a bit of fun with the game.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2012, 09:04 AM
/linuX/gitano's Avatar
/linuX/gitano /linuX/gitano is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: germany
Posts: 316
Default

Same issue here with the modelled sniper scope, works fine in texture mode, though. As i recall, this is quite an old issue (goes back to the RO:CA mod days).

Has anybody experienced the same broken display of fps like in the screenshot attached while calling "stat fps" on the in game console?

Ubuntu 12.04, Nvidia GTS 250, 310.14 Driver.
Attached Images
File Type: jpg Shot00000.jpg (70.9 KB, 11 views)
__________________

New album out soon! Check out our Facebook for news!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-22-2012, 08:02 AM
/linuX/gitano's Avatar
/linuX/gitano /linuX/gitano is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: germany
Posts: 316
Default

more high res screenshot:

__________________

New album out soon! Check out our Facebook for news!
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2012, 10:00 AM
/linuX/gitano's Avatar
/linuX/gitano /linuX/gitano is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: germany
Posts: 316
Default

Also noticed some problems with motion blur and the mg models/ animations; somehow the german MG34 and the russian DP28 seem broken while experiencing som action with motion blur:







This issue appears on highest settings with motion blur turned on, on the same settings with whith blur turned off there is not such problem. This doesn't seem to affect the MG42 animations, however.
__________________

New album out soon! Check out our Facebook for news!
Reply With Quote
  #7  
Old 12-29-2012, 07:50 PM
amisdaman amisdaman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Default Crash at launch

Ever time I try to start up the game the loading icon appears and steam says I am in game but it crashes immediately after. Is anyone else having this issue? I took a screen shot of how far the game gets before crashing.
Attached Images
File Type: jpg Screenshot from 2012-12-29 18:48:03.jpg (62.3 KB, 18 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2013, 09:51 AM
ksira ksira is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by /linuX/gitano View Post
Also noticed some problems with motion blur and the mg models/ animations; somehow the german MG34 and the russian DP28 seem broken while experiencing som action with motion blur:
I can second this, I get the same behavior as you have in your screen shots. However I haven't tried fixing by turning off motion blur.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-08-2013, 04:21 AM
tele2win tele2win is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default EDITED!!! NO SOUND but video works now...

EDIT!!!! VIDEO is now working after uninstalling/installing Nvidia proprietary driver version 310.40 and starting with lowest detail setting possible, THEN tweaking up until there are issues. Then I backed off the settings a notch. In my original post here I was using 310.32...

However SOUND stopped working AFTER I added "SDL_AUDIODRIVER=pulseaudio" to ~/.bashrc to fix sound in Counter Strike: Source. Sound works in CSS now, and in Half Life, but NOT RO: Ostfront.


Operating System: OpenSuse 12.2 64-bit
Kernel: kernel-desktop 3.4.33 (default 64-bit desktop kernel set up for low-latency)
RAM: 6GB
Graphics Card: Nvidia GTX 480
Graphics Driver: Nvidia Proprietary 310.40
Sound: Onboard Intel ICH10 using "snd-hda-intel" kernel module

Steam Client Version: steam-1.0.0.35-1.1.x86_64
NOTE: Sound DID work before in HL, and in RO: Ostfront before I made the change so it would work in CS: Source... LMAO


Quote:
Originally Posted by ksira View Post
I can second this, I get the same behavior as you have in your screen shots. However I haven't tried fixing by turning off motion blur.
I can third this and changing *any* or *all* of the detail settings to lower/lowest values doesn't help. Turning off blooms doesn't help, scope detail, etc. I have also made sure to try with various graphics resolutions from 800x600 to 1600x1200.

Removing and reinstalling the graphics driver doesn't help.

Operating System: OpenSuse 12.2 64-bit
RAM: 6GB
Graphics Card: Nvidia GTX 480
Graphics Driver: Nvidia Proprietary 310.40

Last edited by tele2win; 03-13-2013 at 07:19 PM. Reason: EDITED!!! NO SOUND but video works now...
Reply With Quote
  #10  
Old 03-17-2013, 09:55 AM
tele2win tele2win is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default Red Orchestra Ostfront: All Sound & Video Issues Fixed!!!



All Linux Sound & Graphics Issues with Red Orchestra Ostfront (and all other games) are now fixed.

Linux Distro: openSuse 12.2 64-bit
Kernel: 3.4.33-desktop
Graphics Card: Nvidia GTX480
Graphics Driver: Nvidia Proprietary 310.40

Steps taken:
  1. add the following line to ~/.bashrc: export SDL_AUDIODRIVER=pulseaudio
  2. uncomment the following line in /etc/openal/alsoft.conf: (note that this IS all one line, it's wrapping here)
drivers = pulse,alsa,core,oss,solaris,sndio,mmdevapi,dsound, winmm,port,opensl,null,wave

3. set the "game detail" to "custom"
4. turning off motion blur seemed to be the biggest.
5. also off: hdr bloom, force fsaa screenshots, and antialiasing
6. all other detail settings are at their highest

hope this helps someone...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2014, Tripwire Interactive, LLC