Tripwire Interactive Forums

Go Back   Tripwire Interactive Forums > Red Orchestra 2 / Rising Storm Forums > Technical Support > RO2/RS Support

Reply
Click here to go to the first Dev post in this thread.  
Thread Tools Display Modes
  Click here to go to the next developer post in this thread.   #1  
Old 02-06-2012, 12:40 PM
Yoshiro's Avatar
Yoshiro Yoshiro is offline
In Soviet Russia, Yoshiro is a cake
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,738
Default Automatic Crash Reporting Tool

With February patch of RO 2 we are adding in a tool to automatically send crash reports and relevant information to us. This tool will come up automatically when users crash out of the game and notify them that it would like to send us a report with the .dmp file, the .log file and information about the users computer configuration.



You'll see an example crash above. After seeing this and clicking OK, users will be presented with the crash reporter.



Users will have the ability to view these files that the tool would like to send and then confirm (or deny) the system to take the next step which is to upload those files to our systems.



It will attempt to first direct send us the files through two methods, and if they fail it will attempt to send an email instead. If it gets to that point it will require user confirmation to send an email through their default email client and account.

Users will also have the ability to export those files to manually upload them to a different location (such as the forums) if all else fails or if they would like to create a thread on a specific issue.

Of note this tool is NOT localized and is in English.
Attached Images
File Type: jpg ExampleCrash.jpg (68.6 KB, 498 views)
File Type: jpg CrashReporter.jpg (62.2 KB, 2553 views)
File Type: jpg ReportFiles.jpg (70.5 KB, 484 views)
__________________

Pretty, what do we blow up first? - Myn Donos
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2012, 02:39 AM
LordGleedo's Avatar
LordGleedo LordGleedo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bucks, England
Posts: 800
Default

Great stuff - this kind of thing should be mandatory on all pc titles! Perhaps other devs will take notice
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2012, 09:46 AM
Lethall Lethall is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Florida, U.S.A
Posts: 173
Default

Now .. if you could include a program to create a report when the game hangs at the splash screen and doesn't load .. it would be perfect!!
Reply With Quote
  Click here to go to the next developer post in this thread.   #4  
Old 02-07-2012, 10:33 AM
[TW]redeye's Avatar
[TW]redeye [TW]redeye is offline
Programmer
 
Join Date: Jun 2010
Location: Roswell, GA
Posts: 332
Default

Quote:
Originally Posted by Lethall View Post
Now .. if you could include a program to create a report when the game hangs at the splash screen and doesn't load .. it would be perfect!!
Yes that would be nice indeed, however a hang and a crash are two completely different beasts. There are built in mechanisms to handle crashes, and software such as the above tool can tap into those mechanisms to provide extra information about the crash. A hang is pretty arbitrary, and needs to be debugged manually most of the time.

Having said that, we'll be adding some custom debugging code to narrow down the hang on splash screen issue that is plaguing some guys like yourself. I'll update the information in that specific thread when the update is out.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-07-2012, 11:43 AM
Ducky's Avatar
Ducky Ducky is offline
Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Netherlands
Posts: 4,634
Default

Quote:
Originally Posted by [TW]redeye View Post
Yes that would be nice indeed, however a hang and a crash are two completely different beasts. There are built in mechanisms to handle crashes, and software such as the above tool can tap into those mechanisms to provide extra information about the crash. A hang is pretty arbitrary, and needs to be debugged manually most of the time.

Having said that, we'll be adding some custom debugging code to narrow down the hang on splash screen issue that is plaguing some guys like yourself. I'll update the information in that specific thread when the update is out.
I have worked on a project where we had unexpected hang-up problems too. What we did was adding a stand-alone tool that could be started to let the application crash while hanging. The resulting crash reports were then used to find the deadlock locations by looking at the stack traces. It's not fail save, but it will sure help to narrow down the source of a deadlock.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2012, 03:57 PM
Lethall Lethall is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Florida, U.S.A
Posts: 173
Default

Quote:
Originally Posted by Ducky View Post
I have worked on a project where we had unexpected hang-up problems too. What we did was adding a stand-alone tool that could be started to let the application crash while hanging. The resulting crash reports were then used to find the deadlock locations by looking at the stack traces. It's not fail save, but it will sure help to narrow down the source of a deadlock.
Nice work Ducky!

If tripwire could implement such a tool, I believe it would help a ton of gamers who have given up even trying to launch their games any longer.
There are over 14,000 views, so that would suggest there is a significant interest in this issue.

The "hang at splash screen" is a known issue or PUTZ wouldn't have started a sticky for it.

Maybe Tripwire could hire you to help find issues in RO2??
It seems you have a lot of valuable knowledge and more importantly, you are willing to share with the community!

(I have read some of your other threads and posts)
Reply With Quote
  #7  
Old 02-07-2012, 06:37 PM
Temporary Temporary is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Europe, France, Normandy
Posts: 208
Default

I just went through the updates descriptions I missed since christmas, and even if most "what-I-consider-major" bugs weren't fixed, it feels like it will very slowly change.

RO2 will really need some kind of "Big Summer Update!" or something like that to bring all the thousands players who gave up on the game, it would be a shame to see the game finally fixed but lacking a playerbase bigger than 10 000 players. Especially since NS2, Tribes Ascend and the rest will be out of beta, there's competition around the corner.

In 2 weeks I get a full week of holidays, I think I'll go through all the bugs I found since beta, verify if they are still there, and sort them neatly in a new thread (with screenshots when possible). I think I'll feel better about the 2 DDE licenses I bought after that (my brother never used the second one after testing the game in a 6 hours session - we're both RO1 veterans), some kind of buyer's remorse therapy

Last edited by Temporary; 02-07-2012 at 06:42 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-08-2012, 03:13 AM
Gervaise Brook-Hampster's Avatar
Gervaise Brook-Hampster Gervaise Brook-Hampster is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Europe
Posts: 393
Default

Strange, I haven't crashed in like months
__________________
"Well, you could do it now but if you're doing something else, then, uh, you know, look. well -- well don't do it immediately, but do it soon so it doesn't get really bad" - Karl Pilkington

Last edited by Gervaise Brook-Hampster; 02-08-2012 at 03:15 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-08-2012, 11:20 AM
dazman76's Avatar
dazman76 dazman76 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK / Stalingrad
Posts: 672
Default

Quote:
Originally Posted by Gervaise Brook-Hampster View Post
Strange, I haven't crashed in like months
Indeed, RO2 hasn't crashed for me since shortly after release - I guess we're the lucky ones
Reply With Quote
  #10  
Old 02-08-2012, 07:36 PM
Lavalampdrinker Lavalampdrinker is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 175
Default After the patch the game still crashes.

My game still crashes for no reason after few seconds in every map exept Grainele, Apartments, Spartanovka and custom maps. The crash tool doesn´t come up. However I looked in my log directory and found one dmp file which is not empty, dated the 5th of February. So this is the first dmp I upload in months. Please Redeye tell me if you find something there.
Attached Files
File Type: dmp unreal-v7258-2012.02.05-12.07.45.dmp (518.1 KB, 6 views)
Reply With Quote
  #11  
Old 02-09-2012, 06:55 AM
Tummel Tummel is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 162
Default

As they say, cool beans.
Reply With Quote
  This is the last developer post in this thread.   #12  
Old 02-09-2012, 10:40 AM
[TW]redeye's Avatar
[TW]redeye [TW]redeye is offline
Programmer
 
Join Date: Jun 2010
Location: Roswell, GA
Posts: 332
Default

Quote:
Originally Posted by Lavalampdrinker View Post
My game still crashes for no reason after few seconds in every map exept Grainele, Apartments, Spartanovka and custom maps. The crash tool doesn´t come up. However I looked in my log directory and found one dmp file which is not empty, dated the 5th of February. So this is the first dmp I upload in months. Please Redeye tell me if you find something there.
Thanks, I'll look into them but you need to post those to the crash dmp thread.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-08-2012, 12:44 AM
Crusader762 Crusader762 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Lavalampdrinker View Post
My game still crashes for no reason after few seconds in every map exept Grainele, Apartments, Spartanovka and custom maps. The crash tool doesn´t come up. However I looked in my log directory and found one dmp file which is not empty, dated the 5th of February. So this is the first dmp I upload in months. Please Redeye tell me if you find something there.
This happens to me too! There are only a few maps that work. Pavlovs house, commisars house, etc. always crash to the desktop as soon or very soon after the match begins.

Is there a fix for this?
Reply With Quote
  #14  
Old 03-08-2012, 09:49 PM
Crusader762 Crusader762 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Lavalampdrinker View Post
My game still crashes for no reason after few seconds in every map exept Grainele, Apartments, Spartanovka and custom maps. The crash tool doesn´t come up. However I looked in my log directory and found one dmp file which is not empty, dated the 5th of February. So this is the first dmp I upload in months. Please Redeye tell me if you find something there.
This happens to me too! There are only a few maps I can play. The others always crash to the desktop soon after the match starts.

Is there a cure for this?
Reply With Quote
  #15  
Old 03-22-2012, 08:34 PM
Lavalampdrinker Lavalampdrinker is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by Crusader762 View Post
This happens to me too! There are only a few maps that work. Pavlovs house, commisars house, etc. always crash to the desktop as soon or very soon after the match begins.

Is there a fix for this?
Half year has passed since that started happening. It also happens in the beta, with exeption of the new map. I don't know dude if this hell will ever be over for us; I just want to enjoy the full game.
Reply With Quote
  #16  
Old 03-24-2012, 10:39 AM
Crusader762 Crusader762 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 33
Default

I'm dying to see what the other half of the maps are like in this game.

Did you try re-installing the game or anything? I'm thinking of doing that.

CAN ANYONE HELP US ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?
Reply With Quote
  #17  
Old 03-29-2012, 03:10 PM
Ike Ike is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: U.S.A.
Posts: 155
Default

That's a nice tool. I've crashed each time that I've tried to play RO2 this afternoon and the tool didn't come up once. I waited out the "RO.exe has stopped and windows is trying to find out why" windows and no tool; I cancelled those windows and no tool. Generally, once I figure out any 'bugs' that apply to my PC, I haven't had any crashes with RO1 or RO2. Is it my cologne??
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 03-30-2012, 12:00 AM
Crusader762 Crusader762 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 33
Default

tool? What are you talking about?
Reply With Quote
  #19  
Old 07-30-2012, 04:03 PM
Dr.Phibles Dr.Phibles is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 223
Default

recently lost everything on my computer thanks to windows fecking up and now after a full re install the crash tool no longer works and i crash 10 secs into all maps i have played some may work but def not commisars and pavlovs my 2 favorites!!! anybody found a solution yet (im gonna try a verify/reinstall now)
Reply With Quote
  #20  
Old 07-30-2012, 04:07 PM
Dr.Phibles Dr.Phibles is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 223
Default

scratch that completely forgot i had to fix this last time too http://forums.tripwireinteractive.co...ad.php?t=78376 heres the thread showing how (MAKE SURE YOU RUN CMD AS ADMINISTRATOR)

edit: also following this fixes the crash reporter too

Last edited by Dr.Phibles; 07-30-2012 at 05:35 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:01 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2005 - 2014, Tripwire Interactive, LLC